Pronađi članak:

4. 10. 2016.

Izazov za hakere: Milion i po dolara za iOS jailbreak!



Ako se smatrate dovoljno dobrim "hakerom" onda je ovo, možda, prigoda za zaradu života...

Svako novo izdanje mobilnih operativnih sistema, pogotovo onih najpopularnijih, Appleovog iOS-a i Googleovog Androida, sa sobom donosi i "nagradne igre" za otkrivanje propusta. Tako je kompanija Zerodium objavila novi cenovnik vezan za hakovanje, između ostalih, spomenuta dva mobilna operativna sistema. Tako će onaj ko uspe da probije Apple iOS 10 takozvanom "zero-day jailbreak" metodom dobiti nagradu od čak milion i po američkih dolara! To je povećanje od čak milion dolara, što dovoljno govori o zahtevnosti izazova, jer se poslednja stabilna verzija Appleovog mobilnog OS-a mora probiti bez direktnog pristupa uređaju, odnosno pojednostavljeno rečeno "na daljinu".



Iz Zerodiuma su poručili kako na ovaj način žele da podstaknu hakere i sve ostale koji smatraju da mogu pronaći sigurnosne propuste. Ako je sigurnost pojedinog mobilnog OS-a ekvivalentna iznosu nagrade, onda je Appleov iOS 10 apsolutno najsigurniji. Za njim ide Android 7 za koji se isplaćuje svega 200.000 dolara.

Postoje, usput, još neke nagrade za otkrivanje sigurnosnih propusta u raznim aplikacijama, a sve možete pronaći na ovoj adresi.



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: