Pronađi članak:

24. 2. 2017.

Apple Park je zvanično ime novog Appleovog sedišta



Apple je dao izjavu u kojoj su prvi put otkrili ime novog sedišta kompanije, a koje mnoge podseća na svemirski brod. Takođe su najavili i kada bi prvi zaposleni mogli početi sa radom.

Na najnovijim snimcima Apple Campus-a vidljivo je da se radovi bliže kraju, a sada znamo i da će se kompleks zvati Apple Park. Još je potrebno određene stvari završiti: na nekim zgradama i eksterijerima radiće se celo leto. Uprkos tome, novo sedište biće otvoreno u aprilu. Apple je počeo tražiti nove zaposlene u novembru, a useljavanje gotovo 12 hiljada zaposlenih trajaće skoro pola godine.



U izjavi su se setili i Steve Jobs-a, koji bi sutra, 24. februara, proslavio 62. rođendan. Dvoranu u koju stane 1.000 ljudi nazvali su Steve Jobs Theater, kako bi odali počast osnivaču Apple-a. Dvorana će biti smeštena na jednom od najviših delova kompleksa, što znači da će se iz nje moći videti okolni parkovi i glavna zgrada.




Dvorana je vrlo grandiozna: ovo “stakleno bure” ima radijus od 50m, ulaz je visok 6m, dok je krov izgrađen od metala i karbonskih vlakana. Steve Jobs Theater će biti otvoren nakon otvaranja samog kompleksa.



Apple Park će imati i centar za posetioce, Apple Store, kao i kafić. Fitnes centar veličine 9.300 kvadratnih metara će biti dostupan samo zaposlenima. Osim toga, u okviru kompleksa veličine 175 hektara nalaziće se staza dugačka 3 kilometra, polje, jezero i voćnjak. Ne treba zaboraviti ni štalu staru 100 godina, iako će se ona verovatno nalaziti pored Apple Park kompleksa. Kada otopli, zaposleni će moći potražiti hladovinu među 9.000 drveća koje je Apple zasadio.



To nije jedini razlog iz kog Apple Park možemo nazvati zelenim: reč je o najvećem kompleksu koji će koristiti prirodnu ventilaciju vazduha, i jednom od najvećih potrošača solarne energije. Sve energetske potrebe pokrivaće obnovljivim izvorima energije.

Tim Cook, Jony Ive i Laurene Powell Jobs pričali su o Steve Jobs-u u ostatku izjave. Spominjali su ono što se uglavnom priča o osnivaču Apple-a: vizija, inspiracija, inovacija, uspeh, kreativnost, dizajn i slično.

Pročitaj još:





Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: