Pronađi članak:

3. 3. 2017.

iPad Pro od 10.5-inča će imati veću rezoluciju



iPad Pro 10.5” bi trebao da ima istu gustinu piksela, odnosno veću rezoluciju nego model od 9.7”, tako bar stoji u izveštaju IHS-a.

Kuo je već govorio o tome da će Apple krajem leta predstaviti treći iPad Pro model, uz postojeće modele od 12.9” i 9.7”. Novi model će imati ekran od 10.5” sa rezolucijom 2224 x 1668, pa će samim tim imati istu gustinu piksela kao i manji iPad Pro, prema IHS-u, a to znači tačno 264 ppi. Ivice ekrana bi mogle biti tanje, a čak postoji mogućnost da ekran bude preko čitave prednje strane uređaja, što se nadamo da ćemo videti i na narednom iPhone modelu.






To bi značilo da bi novi iPad Pro od 10.5” bio otprilike iste veličine kao i onaj od 9.7”, jer bi veći ekran u tom slučaju stao u isto kućište. Možemo li zamisliti kako izgleda držati ogroman komad stakla u svojim rukama? Kada malo bolje razmislimo, mogli bismo primetiti ivice, ali ovo bi svejedno bio ogroman korak unapred i nadamo se da će se ostvariti.

Pojavila se i glasina da će Apple predstaviti novi model sa gustinom piksela iPad mini modela (361 ppi) i rezolucijom iPad Pro modela od 12.9” (2732 x 2048). Japanski tehnološki blog Mac Otakara je objavio da će iPad Pro i iPad mini modeli vrlo brzo biti nadograđeni. Izvori se slažu da nas novi modeli i nadogradnje očekaju već u martu ili aprilu. Jedva čekamo!



Ostaje samo nejasno šta će se desiti sa Home dugmetom. Ako bi morali da nagađamo, rekli bismo da će ostati, ali bi bilo sjajno kada bi površina novog modela bila samo komad stakla. Neki korisnici se slažu sa tim da Apple stvarno želi da iPad Pro modeli zamene PC računare, ali pitanje je koliko se isplati ulagati u iPad, s obzirom na slabiju prodaju.

PROČITAJ JOŠ:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: