Pronađi članak:

28. 3. 2017.

Izbačen iOS 10.3 [DOWNLOAD]



Najopširnija nadogradnja iOS 10 do sada, objavljena je danas. Ona sa sobom donosi puno korisnih noviteta, koje vam predstavljamo u nastavku teksta.

Promene će očekivati korisnike, čim pokrenu najnoviju verziju iOS-a. Neke su manje interesantne, poput Siri i njenog poznavanja rezultata indijske kriket lige, ali neke su prilično drastične, poput potpuno novog sistema datoteka – APFS, što je nevidljiva, ali verovatno i najbitnija promena koju donosi iOS 10.3.

Zahvaljujući APFS-u, sada ćete moći da sačuvate puno prostora na vašem iPhone-u, pa će korisnici koji imaju telefone sa manje memorije sigurno biti presrećni.




Još jedna od važnih novosti je i Find my AirPods, ali će ona biti od koristi samo onima koji su kupili Apple-ove bežične slušalice i često gube stvari.



Dolaze i nove mogućnosti za Apple Watch. Najvažnija je Theater mod koji je smišljen za posebne situacije, recimo kada ste u bioskopu, a ne želite da uznemiravate ljude oko vas jakim svetlima Apple Watch displeja.



Lista unapređenja je sledeća:
  • Promenjene su animacije otvaranja i zatvaranja aplikacija, dodatno su zaobljene ivice prozora i aplikacije se pokreću malo brže.
  • Korisnička slika se nalazi na vrhu Settings menija, a pritiskom na nju možete pronaći sve relevantne informacije o vašem nalogu i drugim Apple uređajima.



  • Stranica pretrage je takođe ažurirana, tako da možete videti više preporučenih aplikacija.
  • U iCloud-u sada možete pomoću jednostavnog preglednika pratiti šta tačno zauzima prostor, kao i kod macOS-a.
  • Možete pratiti vremensku prognozu na vašoj trenutnoj lokaciji, tako što ćete pritisnuti ikonicu vremenske prognoze u Maps aplikaciji.
  • Podcasts aplikacija je dobila widget koji je sličan po izgledu, ali i mogućnostima widget-u Music aplikacije.
  • Možete da ocenite aplikaciju bez potrebe da izađete iz nje.
  • Siri sada može precizno da čita rezultate kriketa indijske Premijer lige i Internacionalnog kriket saveta.
  • Mail aplikacija i back taster su malo izmenjeni.
  • Još jedna novost za Siri je SiriKit, kroz koji razvojni timovi mogu da pristupe ličnom asistentu i razvijaju aplikacije koje će koristiti sve mogućnosti virtuelnog asistenta. Siri će moći da plaća račune i rezerviše taksi usluge.
  • Reduced Motion opcija je dodata Safariju. Zahvaljujući njoj, ljudi koji su osetljivi na iznenadne i nagle promene slika na displeju, sada mogu udobnije da koriste Safari.
  • CarPlay je dobio prečicu putem koje lako možete pokrenuti aplikacije koje najčešće koristite, a dodata je i mogućnost planiranja rute do najbliže stanice za električne automobile.
  • HomeKit sada podržava svetla koja mogu da se menjaju.
  • “Plutajuća” tastatura je dodata iPad modelima od 9.7 inča i manjim.



  • Razvojni timovi će moći jednostavnije da ažuriraju izgled ikonica.
  • Novi meni je dodat u Podešavanja (Settings), gde će podešavanja bezbednosti biti grupisana i istaknuta.
  • “Diagnostics and Usage” meni je preimenovan u Analytics




Iako se ne očekuje da bi moglo doći do gubitka podataka instaliranjem ovog ažuriranja, kao i uvek, preporučujemo da napravite sigurnosnu kopiju tj. backup. To možete učiniti bežično putem iCloud-a ili preko iTunes-a na vašem računaru, a kao dodatna zaštitu možete koristiti oba načina.

iOS 10.3 je kompatibilan sa sledećim uređajima: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, iPod touch 6. generacije.



Video demo:





iOS 10.3 možete preuzeti sa naše iOS DOWNLOAD stranice, ili preko iTunesa ili direktno sa iUređaja (OTA).

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

1 коментар:

  1. We have 1000's of Shreya Ghoshal Naked Images videos which might be} uploaded day by day ensuring that our guests get pleasure from themselves absolutely. Shreya Ghoshal Naked Images sex video have will amaze you if you are the fetish type. Either way, if you discover you can’t beat the worst weeds by yourself, don’t hand over. Call your local garden care professional. So girl leave your boots by the mattress we AV쏘걸 ain't leaving this room, Cover me up lyrics wood signal. This is a beautiful wood signal that might be an excellent reward and cherished for a few of} years} to come back.

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: