Pronađi članak:

23. 3. 2017.

Pandora uvodi streaming



Usluge streaminga koje su trenutno dostupne će uskoro imati sve manja učešća na tržištu, s obzirom da se iz dana u dan pojavljuju potpuno novi igrači i konkurencija se, samim tim, umnožava. Stiže nam usluga Pandora, koja je na neki način već dugo prisutna na tržištu.

Apple Music ima dosta razloga za brigu, jer mnogo iskusniji igrač ulazi u trku i to možda već i tokom ove nedelje. Pandora je usluga koja je dostupna već godinama i preko koje ste uglavnom mogli da slušate radio stanice. Naravno, onda kada je radio postao dostupan na svim streaming uslugama, Pandora je morala da preusmeri svoju strategiju i odredi novi pravac.

Pandora je umesto povlačenja odlučila da se pridruži tržištu streaminga. Kupili su streaming uslugu Rdio 2015. godine za 75 miliona dolara, a nakon toga su krenuli sa radom na sopstvenom projektu. Izrada je konačno gotova, a oni su spremni da pokrenu uslugu koja se naziva Pandora Premium. Saznali smo neke informacije koje su vezane za tu uslugu.



Jedna od najbitnijih komponenti je, svakako, cena. Pandora igra na sigurnu kartu, pa će cena na mesečnom nivou iznositi 9.99 dolara. Osim toga, sledeće bitno pitanje je koju će bazu korisnika usluga imati, jer je na ovom tržištu najžešća bitka upravo za korisnike. Pandora ne kreće od nule, s obzirom da već poseduje bazu svojih korisnika. Razlog je što je mnogo onih koji su koristili njihovu radio aplikaciju, koja je do sada bila u ponudi. Trenutnim korisnicima će biti ponuđen period u toku kog mogu da isprobaju novu uslugu, a Plus pretplatnici će moći da koriste Pandora Premium čak šest meseci.




Otkrivene su i glavne funkcije ove usluge. Nemojte očekivati ništa spektakularno, jer je usluga slična svim ostalim streaming uslugama, a jedina razlika može biti u kvalitetu usluge:

  • Playlists: Odaberite pesme koje vam odgovaraju, a zatim pritisnite dugme “Add similar songs”. Pandorin Music Genome Project će napraviti najbolju listu pesama za vas, bez obzira na vaše raspoloženje.
  • Thumbs up: Sve pesme koje ste lajkovali, će se pojaviti u My Thumbs Up listi pesama. Samo će biti potrebno da označite nekoliko pesama, a Premium usluga će napraviti listu pesama prema autorima čije ste pesme izabrali.
  • Recommendations: bez obzira na to kakvu muziku slušate, moći ćete da pronađete sve liste pesama u Browsing meniju.
  • Offline mode: Preuzmite albume, pesme ili liste pesama koje volite da slušate i koje vam mogu biti na raspolaganju čak i onda kada nemate pristup internetu.
  • Search: Pandorini analitičari su prošli kroz desetine miliona pesama, kako bi vam pomogli da na najbrži mogući način pronađete željenu pesmu.



Osnovna usluga Pandore je dostupna u SAD-u, Australiji i na Novom Zelandu, što objašnjava zašto je poprilično nepoznata u našem području. Ipak, ako Pandora želi da njihova nova Premium usluga bude uspešna, pre ili kasnije će morati da se proširi i u druge zemlje. Postoji ozbiljna šansa da će se pojaviti i na našem području, ali tek možda u nekom od narednih proširenja usluge.


Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: