Pronađi članak:

31. 3. 2017.

[UPUTSTVO] Kako da uključite Night Shift režim na Mac-u?



Nije samo iOS dobio veću nadogradnju, već i macOS u obliku macOS Sierra 10.12.4. Jedna od najzanimljivijih novih mogućnosti je Night Shift način rada, i u sledećem tekstu ćemo vam pokazati kako da ga aktivirate.

Svi volimo kvalitetno da spavamo i da se probudimo odmorni. Pomalo je kontraproduktivno što većina nas sedi ispred računara pre spavanja, a neki koriste telefon ili tablet čak i u krevetu pre nego što pokušaju da zaspe. Apple je uveren da ova praksa nije dobra za cikluse spavanja, pošto plavo svetlo koje emituje displej otežava opuštanje našeg tela.



Da bi izbegli ovaj fenomen, Apple je predstavio Night Shift na iOS-u. Night Shift menja boje u narandžaste tonove u toku noći, i na taj način pokušava da očuva kvalitet vašeg sna. Sigurno ste primetili da vam se oči više umore ako gledate u displej, nego kad čitate knjigu, ali sa druge strane, svetlo koje emituju ekrani će produžiti vreme koje vam je potrebno da zaspite. Bilo kako bilo, mnogi smatraju da Apple-ova metoda deluje, a dostupna je na iOS-u od januara.




Night Shift je konačno dodat i na macOS, a u nastavku vam pokazujemo kako ga možete aktivirati.

  • Otvorite System Settings
  • Izaberite ikonicu Displays



  • Pronađite Night Shift opciju u gornjem meniju



Ovde možete da podesite period u kom želite da koristite Night Shift, i dostupne su tri opcije. Prva je Custom, u okviru koje možete sami izabrati vreme kada Night Shift počinje i kada se završava. U okviru tog perioda, opcija će biti automatski aktivirana. Sunset to Sunrise mod je sličan, sa razlikom u tome što sam izračunava vreme izlaska i zalaska sunca na vašoj lokaciji i Night Shift funkciju prilagođava tom periodu. Za ovu opciju neophodno je da dozvolite računaru pristup svojoj lokaciji.

Poslednja opcija je Manual i ako uključite ovaj način rada, on će biti aktiviran do sledećeg izlaska sunca. Ovo je moguće uključiti i na strani Notification Center-a. Iznad Do Not Disturb opcije ćete pronaći Night Shift.



Ukoliko želite, moguće je odrediti i toplinu boja, što se takođe podešava u pomenutom meniju, iako nam osnovna vrednost deluje kao sasvim dobra. Moguće je da promenite i brzinu kojom displej menja boju. Trenutno ta promena traje 30 sekundi, što je možda prebrzo za neke korisnike. Bilo bi sjajno kada bi bilo moguće da se promeni i distorzija nekih boja prilikom korišćenja određenih aplikacija.

Dodatak 1: Ako snimate screenshot, ne treba isključiti Night Shift, pošto on neće uticati na izgled fotografije.




Dodatak 2: Ako se niste izlogovali sa vašeg računara, a računar od vas traži da unesete šifru, Login će biti narandžast. Funkcija će se aktivirati samo ako se izlogujete i ponovo ulogujete – tada će se odmah aktivirati bez ikakvog prelaza.




Još korisnig uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: