Pronađi članak:

11. 5. 2017.

Apple WWDC17 prezentacija zakazana za 5. jun u 19h



Iako već znamo datum održavanja ovogodišnje WWDC konferencije, Apple je počeo sa slanjem zvaničnih pozivnica novinarima. Pogledajmo šta možemo da očekujemo na jednom od najvažnijih Apple događaja ove godine.

WWDC je možda jedan od najuzbudljivijih Apple-ovih događaja. Naravno, iPhone događaj se uglavnom organizuje na jesen, a ponekad se organizuju i odvojeni događaji za predstavljanje novih Mac računara. Ipak, WWDC je jednostavno drugačiji. Predstavljanje novih modela nije toliko uzbudljivo zbog svih glasina koje kruže mesecima pre zvaničnog događaja. Često znamo puno stvari o njima: specifikacije, nove mogućnosti i slično, pa nas ne iznenade kao što je to nekada bio slučaj.




Sa druge strane, vesti o novim operativnim sistemima i njihovim mogućnostima se pojavljuju retko -najčešće dobijemo neproverene glasine. Razlog je što se novi operativni sistemi ne “prave” u Kini. Ima mnogo novosti koje treba da budu objavljene, pa je i iznenađenje veće. Da li ćemo napokon dobiti Dark Mode? Hoće li Siri postati pametnija? Ne znamo, a tako i treba da bude. To nas ne sprečava da razmišljamo o tome kako bi novi operativni sistemi mogli da izgledaju.


Bilo je par iznenađenja

Srećom, nećemo morati da čekamo dugo da bi dobili odgovore na sva pitanja. Za mesec dana, Worldwide Developers Conference 2017, ili skraćeno WWDC 2017, će već biti gotov. Događaj će biti održan između petog i devetog juna na novoj lokaciji. Po prvi put od 2002. godine, razvojni timovi širom sveta će se okupiti u San Hozeu, što znači da ćemo se pozdraviti sa Moscone Centrom posle decenije i po. Voleli bismo da se ovogodišnji WWDC održi u Apple Parku, odnosno u Steve Jobs teatru koji se nalazi u okviru tog kompleksa. Nažalost, zato što su radovi još uvek u toku teatar neće biti spreman, pa će ovogodišnja konferencija biti održana u McEnergy Centru.

Šta možemo da očekujemo?

Verujemo da će biti predstavljeni novi macOS, iOS, watchOS i tOS operativni sistemi. Veliko pitanje je da li je Apple pripremio nove uređaje za ovaj događaj. Postoji mogućnost da predstave sledeću generaciju, već godinu i po dana starog, iPad Pro modela od 12.9″. Ming-Chi Kuo je izjavio da postoji više od 50% šanse da će Siri zvučnik, sličan Amazon Echo-u, takođe biti predstavljen. Ako je u pravu, sličnosti između dva uređaja mogu biti veće nego što možemo da očekujemo, pošto Apple razmišlja o uređaju sa ugrađenim displejom, sudeći po izjavi Phil Schiller-a.

Obeležite u vašim kalendarima, WWDC 2017, 5. jun, 19h (po našem vremenu). Nadamo se da ćemo definitivno biti iznenađeni ove godine. Mi ćemo naravno kao i svaki put obezbediti video prenos sa lica mesta. O tome ćete biti obavešteni na vreme.

Šta biste vi voleli da vidite na WWDC 2017?



Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: