Pronađi članak:

16. 6. 2017.

Ukinut roaming u EU



Od danas je moguće uspostavljati i primati pozive, slati poruke i koristiti data mreže u svim zemljama Evropske unije bez dodatnih naknada. Ove mere vrede i za Island, Lihtenštajn, kao i za Norvešku. Nažalost, stanovnici Švajcarske, Srbije i Ukrajine neće imati privilegiju uživanja u besplatnom roamingu.

Došao je taj dan. Možete zaboraviti na dodatne velike telefonske račune kada ako putujete kroz EU. Od danas možete uspostavljati i primati pozive, slati poruke i koristiti data mreže u svim zemljama EU. To pravilo vredi za sve korisnike, ali trebalo bi da obratite pažnju na neke detalje.




Promene se ne odnose na pozive između dve države – to su i dalje međunarodni pozivi.

Promene vrede samo za turiste i posetioce. Onima koji su duže vreme u inostranstvu operater može naplatiti dodatne troškove.

Neograničeni data promet ne vredi u inostranstvu. Operater može ograničiti data promet koji se može koristiti u EU-u.

Novi uslovi vrede od danas u svim zemljama Evropske unije te državama EEA-a (Europskog ekonomskog prostora), poput Islanda, Lihtenštajna i Norveške. Nažalost, Švajcarska, Srbija i Ukrajina nisu uključene.



Istraživanja su pokazala da je potražnja korisnika za ovom promenom bila velika, pogotovo za data promet. Najveći uspeh je postignut u Nemačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj i Hrvatskoj. Evropska komisija je naglasila da su veoma ponosni što su uspeli naći rešenje za smanjenje mobilnih troškova građana EU.

Pošto se kod nas stvari nusu promenile, pogledajte naš vodič za roming.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: