Pronađi članak:

1. 6. 2017.

[UPUTSTVO] Kako u 7 koraka da pređete sa Android-a na iPhone?



Proces prelaska sa Android-a na iPhone je znatno lakši nego što se čini. Svoje lične podatke sa starog telefona možete da prenesete na iPhone efikasno i lako za samo par sekundi. Danas vam predstavljamo 7 lakih koraka prelaska sa Android-a na iOS.

S obzirom da je Apple u poslednjih nekoliko godina objavio više različitih video tutorijala o prebacivanju sa Android-a na iPhone, smatrali smo da nije zgoreg da napišemo i članak o tome, jer sigurno postoje i oni korisnici koji nisu čuli za Move to iOS aplikaciju. Zahvaljujući ovoj aplikaciji, u svega nekoliko jednostavnih koraka možete da prekopirate podatke sa svog starog uređaja, uključujući i kontakte, e-poštu, oznake i slično.



Najpre, ažurirajte svoj Android uređaj na najnoviju verziju Android-a (Android 4.0 ili noviji), a isto to biste trebali da uradite i sa novim uređajem. Ukoliko ste kupili novi iPhone, sigurno ćete imati najnoviju verziju iOS-a, ali za slučaj da ste kupili polovan telefon proverite da li se radi o iOS-u 9 ili novijoj verziji. Prenos podataka neće funkcionisati ni na operativnim sistemima koji su stariji od iOS-a 9.




Preuzmite aplikaciju Move to iOS iz Google Play prodavnice, povežite se na WiFi mrežu i za svaki slučaj, priključite svoj uređaj na punjač. Imaćete mogućnost da sami izaberete podatke koje želite da kopirate, a koje ne. Za proces prenosa, vratite vaš iPhone na fabrička podešavanja. Za svaki slučaj, napravite i sigurnosnu kopiju podataka koju možete da vratite kasnije.


  1. Vaš prvi korak nakon vraćanja na fabrička podešavanja je postavljanje iPhone-a kao novog iOS uređaja i odabira Move Data from Android opcije. Jednom kada postavite iPhone i odaberete pogrešnu opciju, moraćete da počnete ispočetka, ali ipak se radi o vašim ličnim podacima.
  2. Otvorite Move to iOS aplikaciju na starom telefonu. Ono što ste u obavezi da uradite je da prihvatite uslove korišćenja, a zatim da zatražite kontrolni kod da biste pokrenuli prenos.
  3. U međuvremenu, pričekajte da se kod pojavi na iPhone-u. Primićete kombinaciju cifara od 6 do najviše 10 simbola. Unesite taj kod u vaš stari telefon i sačekajte dok se na ekranu ne bude prikazao Prenos podataka.
  4. Ovde možete da odaberete podatke koje želite da prenesete, primera radi, e-poštu, kontakte, slike, video zapise, oznake (ako koristite Chrome, ažurirajte najnoviju verziju), kalendar, istorija i sl. Prenos podataka može da potraje, ali umnogome zavisi od brzine interneta, kao i od veličine podataka koji se prenose. Ni u kom slučaju nemojte prekidati proces prenosa, sve dok definitivno ne budete obavešteni da je tranzicija završena.
  5. Move to iOS aplikacija će prekopirati sve aplikacije koje su bile korišćene na Android uređaju, a koje se nalaze u App Store-u. To ne treba da vas brine jer se gotovo sve aplikacije nalaze tamo. Ipak, one aplikacije koje nisu bile besplatne neće biti preuzete, ali će biti predložene na vašoj iTunes listi želja. Ako želite da nastavite sa njihovim korišćenjem, moraćete ponovo da ih kupite.
  6. Kada na oba telefona proces prenosa bude završen, ostalo je da privedete kraju proces podešavanja vašeg iPhone-a.
  7. Da biste bili sasvim sigurni, proverite još jednom da li su svi podaci uspešno preneseni. Ukoliko to nije slučaj, komponente koje nedostaju možete dodati putem iTunes-a.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: