Pronađi članak:

20. 7. 2017.

Da li je Stiv Džobsov Apple nestao?



Prema rečima Apple-ovog bivšeg kreativnog direktora odgovor je da. Hugh Dubberly, koji je posle Apple-a radio i za Samsung, smatra da se era Steve Jobs-a završila. Današnji Apple je sasvim drugačija kompanija nego što je nekad bila. Wall Street Journal tvrdi da Apple mora lansirati novi iPhone 8 sa Touch ID-em integrisanim u displej, pošto samo novi dizajn neće biti dovoljan.

Nije nikakvo iznenađenje da Apple-ovi bivši zaposleni komentarišu aktivnosti te kompanije. Vidimo vrlo uspešnu kompaniju, dobre proizvode i zadovoljne korisnike. U proteklih 10 godina Samsung je uspeo da održi korak sa Apple-om, iako Hugh Dubberly kaže da nisu bolji od kompanije iz Kupertina, koja se promenila iz temelja i čija je nova slika sasvim drugačija od one na koju smo navikli u eri Steve Jobs-a.




Nije toliko do toga da je Samsung postao bolji, već se Apple promenio iz temelja. Put koji je Steve započeo je završen.




Reči Hugh Dubberly-a su možda istinite, jer je on svakodnevno pratio rad obe kompanije. Da li je moguće da Tim Cook vodi kompaniju u pogrešnom smeru? Sa određenog gledišta, definitivno ne. Otkako je Steve Jobs preminuo, Apple je udvostručio svoju vrednost i postao najvrednija kompanija na svetu.

Međutim, neće biti važno ako Apple lansira telefon sa mogućnostima zbog kojih će svi biti uzbuđeni, ako brojevi prodaje pokažu da bi nova boja donela više prihoda. Nije važno to što želimo da Apple integriše Touch ID u displej, ako tehnologija nije spremna ili ako su dobavljači u kašnjenju. Prema Wall Street Journal-u, trka između Apple-a i Samsunga je stvarno tesna. Apple-u nije dozvoljeno da predstavi novi telefon bez nekih važnijih novih mogućnosti, već samo sa novim dizajnom, ako žele da nadvladaju suparnika.



Bez stajanja na bilo čiju stranu, istina je da su proizvodi koji su promenili živote mnogih ljudi nastali pod vođstvom Steve Jobs-a. Prema rečima Steve Wozniak-a, koji je uz Steve Jobs-a osnovao Apple, IT industrija je sada toliko unosan posao, da nijedna IT kompanija ne bi rizikovala toliko koliko je Apple rizikovao na svom početku, i to je činjenica.




Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: