Pronađi članak:

22. 8. 2017.

Nove sigurnosne opcije iOS-a 11



Najnovija beta verzija iOS-a 11 sadrži nove sigurnosne dodatke koji mogu postati korisni u hitnim slučajevima. U mogućnosti ste da odmah pozovete broj za hitne slučajeve kombinacijom koja je konfigurisana za dugme za uključivanje ili isključivanje, koja takođe kao skrivena karakteristika blokira Touch ID na vašem iPhone-u.

Funkcija dobro poznata sa Apple Watch-a koju možete koristiti u hitnim slučajevima stiže na iOS 11. Trenutno, ako probudite Watch na vašem zglobu i duže držite pritisnuto dugme za uključivanje, možete pristupiti opciji Medical ID i opciji za hitne pozive. U prvoj možete, uz pomoć vašeg iPhone-a, da unesete podatke o sebi, dok druga automatski poziva 112. Uskoro ove funkcije će biti dostupne na iPhone uređajima sa još jednim skrivenim dodatkom.






Novi interfejs je sam po sebi koristan, pošto možete zatražiti i dobiti pomoć bez potrebe da pristupite sadržaju vašeg telefona. Ako razmislite o tome, poslednja stvar o kojoj mislite kada vas zadesi nesreća i kada izgubite moć trezvenog razmišljanja ili nastupi stanje šoka je ta da li neko pristupa poverljivim informacijama sa vašeg telefona kao što je bankovni račun, poslovni email-ovi, i slično tome. Zbog toga se ovakav interfejs pojavljuje kada je telefon zaključan, šta više, blokira upotrebu Touch ID-ja, i možete pristupiti telefonu samo unošenjem sigurnosne lozinke.

Razlog zbog koga je blokiranje Touch ID-ja na ovaj način dobra ideja je taj da korisnik uređaja ne može biti ucenjen od strane vlasti. Ovo je prilično bitna tema u SAD-u i Velikoj Britaniji, ali čak i u Australiji. Možete izbeći situacije u kojima biste mogli da budete primorani da oključate vaš telefon otiskom prsta, budući da samo vi to možete učiniti.



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: