Pronađi članak:

20. 8. 2017.

Novi Apple Watch će imati SIM karticu, ali ne i mogućnost poziva



Prema Kuo-vom izveštaju, novi Apple Watch će biti pun pogodak. Sigurno ćemo dobiti verziju sa LTE-om, ali pod nekoliko uslova. KGI-jev analitičar ne očekuje da ćemo moći da uspostavljamo pozive ili da će uređaj biti kompatibilan sa Androidom. Pogledajmo šta sve znamo o trećoj generaciji Apple Watch-a.

Nedavno smo dobili vesti da novi Apple Watch možemo očekivati u septembru, i da će taj uređaj biti sposoban da prima i šalje mobilne podatke. Tačnije, dvojac koji očekuje dve nove verzije – mobilnu i ne mobilnu – naši su najpouzdaniji Apple-ovi novinari, Kuo (KGI) i Gurman (Bloomberg). Mobilni model navodno će moći da se povezuje na LTE mreže, ali neće imati 3G podršku. Ono što je još zanimljivije jeste da postoji šansa da u samom satu neće biti fizičke SIM kartice, nego već postojeća eSIM jedinica.



To je važno prvenstveno radi uštede prostora. Apple bi vremenom mogao da primeni istu tehnologiju i u iPhone-ima. Ne radi se ni o čemu novom i revolucionarnom jer neki od iPad-a Pro već imaju takvu sposobnost. Uostalom, svi mogu koristiti Apple-ovu SIM uslugu, čak i ako imaju tradicionalan mobilni iPad (ta je funkcija kompatibilna sa sledećim uređajima: iPad-om mini 3 i 4, petom generacijom iPad-a, iPad-om Air 2, i prvom generacijom iPad-a Pro od 12,9 inča).




Kako ta usluga funkcioniše? Pa, kada putujete u inostranstvo, možete kupiti paket podataka preko partnera Apple SIM-a. To važi za eSIM-ove (oni se mogu naći u drugoj generaciji iPad-a Pro od 9.7, 10.5 i 12.9 inča), a u slučaju starijih mobilnih modela, treba da posetite lokalni Apple Store i tu kupite standardnu telefonsku karticu. Ova usluga je trenutno dostupna u 180 država, a možete je koristiti isključivo za mobilne podatke.



Međutim, ovo vam neće omogućiti da uspostavljate pozive preko Apple Watch-a bez iPhone-a. Nije da postoje nekakve tehnološke prepreke; Kuo jednostavno smatra kako bi Apple radije prvo usavršio prenos podataka, a tek potom osposobio uspostavljanje poziva bez iPhone-a. Još uvek ne znamo kakva je situacija sa VoIP uslugama poput FaceTime-a i Skype-a.

Možda će i na takve usluge postaviti ograničenja, premda ne možemo zamisliti situaciju u kojoj bi tako nešto bilo neophodno. Ali zašto bi LTE Apple Watch bio koristan? Na primer, za usluge striminga poput Apple Music-a ili Spotify-ja; uređaj bi mogao biti korak bliže kompatibilnosti sa Androidom, premda Kuo ne veruje da to možemo očekivati ove godine. KGI-jev analitičar takođe ne očekuje promenu u veličinama, nego da ćemo opet imati uobičajene modele od 38 i 42 mm.



Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: