Pronađi članak:

31. 12. 2017.

Ajfon ponovo najprodavaniji tehnološki proizvod godineiPhone je ponovo bio najprodavaniji tehnološki proizvod godine, a prodaja je porasla u odnosu na 2016, navodi se u analizi objavljenoj u Usa Today.

U izveštaju stoji i da je broj prodatih komada ubedljivo veći od bilo kog drugog tehničkog proizvoda na listi.

Naime, analitičar Denijel Ivs kaže da je tokom 2017. godine Apple prodao 223 miliona iPhonea, dok je prethodne godine prodato 211 miliona.Među prvih pet mesta su i:

  • Samsung Galaxy S8 i Note 8 smartfoni: 33 milion
  • Amazon Echo Dot bežični zvučnici za pametne telefone: 24 miliona
  • Apple Watch: 20 miliona
  • Nintendo Switch - konzola za video igru, i grupnu od 299 dolara: 15 milion

Kao što se vidi, Apple je prodao više iPhonea nego ukupno što je prodato proizvoda sa naredna četiri mesta na vrhu liste najprodavanijih.
Ivs predviđa da će naredna godina biti još uspešnija za Apple, kad su iPhonei u pitanju, jer se na proleće očekuje unapređena verzija SE iPhone, ali i još novih telefona.

Na globalnom tržištu udeo Guglovog sistema Android je 85 odsto, dok je 15 odsto "uzeo" Apple-ov iOS. Ali, iPhone je i dalje najpopularniji brend među smartfonima, i stvara dubok jaz u odnosu na drugoplasirani Samsung Galaxy S8 sa 33 miliona. Ipak, kako navodi Usa Today, Samsung ima širi portfolio telefona, pa je na primer tokom 2016. godine isporučio ukupno 320 miliona smartfona, a telefoni sa nižim cenama dobro su se kupovali van SAD, kao što su modeli J3, On8 i A9.

Pročitaj još:Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: n1

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: