Pronađi članak:

4. 1. 2018.

Apple bi mogao da preuzme Netflix



Barem tako tvrde dva analitičara iz City-ja. Ovu svoju izjavu su i objasnili, a kada malo bolje razmislimo o svemu, zašto da ne?

Poznato je da Apple raspolaže sa mnogo novca za ulaganje. Čak 90% tog kapitala je smešteno van SAD-a, iako to nije nužno najbolja odluka ako se u obzir uzme adresa njihovog sedišta.

Ali onda je došao Donald Trump sa svojim planom da vrati Apple i njegov kapital (i kapital drugih sličnih kompanija u zemlju), a sve sa idejom da „Ameriku opet učini velikom“. Kao dodatni podsticaj, ponudio je povoljne stope PDV-a, pa bi tako Apple trebao da plati samo 10% ukupne vrednosti svog kapitala kako bi ga povratio u SAD.



Prema mišljenju analitičara, ako se Apple odluči na taj korak, onda će lako preći granicu od hiljadu milijardi dolara, i tako postati prva kompanija čija je vrednost bilion dolara, i imaće dosta neiskorišćenog novca. Kada uzmemo u obzir o koliko velikoj kompaniji se radi, i činjenicu da im je cilj da se probiju na tržište medijskog sadržaja, onda se ona prvobitna izjava čini sasvim uverljivom.




Dvoje analitičara iz City-ja, Jim Suva i Asiya Merchant, veruju da će prva meta biti Netflix, i to cela kompanija. Izračunali su da postoji čak 40% šanse da se to dogodi. Doduše, u svemu tome ima logike. Zahvaljujući Trump-ovim poreskim olakšicama, Apple bi mogao da povrati preko 200 milijardi dolara u SAD, što je toliko velika svota da investicija poput kupovine Netflixa ne bi napravila nikakvu osetnu razliku.



Sa druge strane, novinar Cult of Mac-a, Luke Dormehl, ne vidi smisao takvog poteza. Smatra da Apple time ne bi mnogo postigao, iako bi to odlično izgledalo na papiru. On veruje da bi mogli da postignu iste rezultate sa manje ulaganja i malo više vremena.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: