Pronađi članak:

19. 1. 2018.

Kako čuvati rezervne iPhone uređaje?



Može se desiti da u porodici imate nekoliko iPhone-a koji se trenutno ne koriste. Oni mogu poslužiti kao rezervni uređaji koji će biti upotrebljivi čak i nakon nekoliko godina.

Kako se brinuti o uređaju koji niste uzeli u ruke već “godinama”? Za početak, trebaće mu veća količina energije. Baš kao i ostale Li-ion baterije, baterije iPhone uređaja neprestano se prazne, čak i ako je uređaj ugašen. Ako obratite pažnju na sledeće stvari, vaš iPhone će ostati u savršenom stanju još mnogo godina.



Budući da se vaš iPhone prazni čak i kada je isključen, mnogi korisnici misle da ako napune svoje uređaje na 100%, moraju manje brinuti o njima. Ideja nije loša, ali ove baterije je najbolje puniti na nešto manje od 100%. Optimalno je između 20 i 80 posto za svakodnevnu upotrebu. Ako uređaj nećete koristiti određeni vremenski period, napunite ga na 50% i ostavite ga.



Takođe bi trebali da obratite pažnju gde ostavljate vaš telefon. Ne preporučujemo vam da ga držite na nekom vlažnom mestu, što je logično, niti da ga izložite direktnoj sunčevoj svetlosti. Najbolje je da ga zaštitite od vremenskih uslova (kiša, sneg, vetar…) i od naglih promena temperature. Prema Apple-u, iPhone treba upotrebljavati na temperaturama između 0 i 35°C, a optimalna temperatura za rad je od 16-22°C. Ako čuvate iPhone imajući ovo na umu, vreme će se dobro odnositi prema njemu.



I na kraju, nikada nemojte odložiti iPhone koji nije napunjen. Ako se Li-ion baterija ne puni duže vreme, to bi je moglo oštetiti kao da ste je ostavili na temperaturi od 30-40°C. Isplati se da napunite bateriju na barem 50% svakih 6 meseci. Budući da nije u svakodnevnoj upotrebi, možda će trebati malo vremena da uređaj počne da radi tj. da podigne sistem.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: