Pronađi članak:

22. 2. 2018.

iPhone korisnici mnogo savesnije koriste svoje telefone u toku vožnje



Tako tvrdi anketa koju je sprovela osiguravajuća kompanija EverQuote, a uz pomoć svojih korisnika u SAD-u. iPhone-ova ‘Do Not Disturb While Driving’ funkcija je, među EverDrive-ovim korisnicima, smanjila broj ljudi koji šalju poruke tokom vožnje za 10%.

Oni u svojoj aktuelnoj marketinškoj kampanji motivišu svoje klijente da koriste EverDrive aplikaciju, koja pomaže sigurnijoj vožnji.

Aplikacija radi prilično jednostavno; vozač istovremeno pokreće aplikaciju i automobil, a iPhone daje dijagnostiku o navikama u vožnji. Na osnovi tih rezultata daje uputstva i savete za sigurniju vožnju. Ako vozač prihvati sve savete, biće nagrađen.




To je korisno zato što osiguravajuća kompanija može dati bolje ponude vozačima koji voze sigurnije, a istovremeno motivisati svoje klijente. Imaju oko 500 000 klijenata širom SAD-a i rezultati su zasnovani na njihovim navikama u vožnji. Zaključili su da uz upotrebu „Do Not Disturb While Driving“ funkcije 10% manje korisnika koristi svoje mobilne telefone tokom vožnje.



Do Not Disturb While Driving funkcija je predstavljena u iOS-u 11. Ona se sama aktivira kada registruje kretanje vozila. Kada je aktivirana, odbija sve dolazne pozive i blokira obaveštenja. To je dovoljno kako bi vozači obratili pažnju na put, a ne na svoje telefone. Istraživanje takođe pokazuje da neprestana obaveštenja zaista smanjuju koncentraciju vozača.



Na osnovu EverDrive-ove ankete, 70% korisnika je počelo koristiti ovu funkciju odmah nakon što je izašla, a samo 8% korisnika ju je deaktiviralo nakon nekoliko nedelja. Takođe, ispostavilo se da vozači provedu 7% vremena od cele vožnje gledajući u telefon. Prema mišljenju korisnika iPhone-a, funkcija ‘Do Not Disturb While Driving’ je učinila vožnju još sigurnijom, a samo 10% korisnika kaže da nisu osetili nikakve promene u svojim navikama.

‘Do Not Disturb While Driving’ je bila toliko tražena, da su aktivisti tužili Apple kako bi ih naterali sa se više potrude oko sigurnosti svojih korisnika. Sada se svi mogu smiriti, rezultati ove funkcije su odlični, a broj onih koji koriste svoj telefon tokom vožnje je počeo padati.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: iMagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: