Pronađi članak:

4. 8. 2018.

Apple je postao prva kompanija u istoriji koja vredi bilion dolara!



Uspjeli su da postignu ono što su predvidjeli prošle godine: Epl je postao (prva?) bilionska kompanija na svetu, pobedivši tako svog najbližeg rivala, Amazon za nekoliko stotina milijardi.

1 000 000 000 000 dolara. Toliko ukupno vrede deonice Applea na berzi, odnosno toliki je ukuan tržišni kapital kompanije. Ta činjenica ne utiče na naše svakodnevne živote jer je Apple ostao ista kompanija kao i juče, kao i pre dva meseca ili pre dve godine, kada nisu ni sanjali da bi mogli da pređu 1000 milijardi dolara.




Govorilo se da je Apple prva kompanija koja je prešla ovu vrednost, ali to je pre njih uspelo Kineski naftni gigant PetroChina još 2007. godine, čim su ušli na berzu. Ali onda se 2008. dogodila kriza pa su uspjeli da ostvare najveći pad vrednosti u istoriji. Do kraja 2008. njihova ukupna tržišna vrijednost je bila oko četvrtine one iz najboljih dana.



Čini se da Appleu ne preti ni jedna od tih fatalnih sudbina, ali može se dogoditi da im vrednost opadne jer su stope sklone fluktuaciji. Čarobnu granicu su prešli prekjuče u 16.48h , sa stopom od 207,05 dolara po APPL-u. U trenutku pisanja ovog članka vrednost im je porasla na 207,99 dolara, znači da je rekord još uvek aktuelan.

Međutim, nakon najuspješnijeg tromesečja do sada, verovatno je da će zadržati kapitalizaciju preko 1000 milijardi dolara.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: