Pronađi članak:

26. 8. 2020.

Apple je prva svetska kompanija sa vrednošću od dva biliona dolaraTokom avgusta 2018. godine, Apple je postao prva američka kompanija sa vrednošću od jednog biliona (američki trilion) dolara. Dve godine kasnije, Apple-ova tržišna kapitalizacija se udvostručila, dostigavši vrednost od dva biliona dolara.
Ovo je omogućilo da Apple postane prva javna kompanija koja je ikada dostigla tržišnu vrednost od dva biliona dolara. Kada je Apple imao vrednost od jednog biliona, svaka akcija kompanije je vredela 207,05 dolara, dok danas ta vrednost iznosi 467,80 dolara.

Kao što je to uobičajeno, berzansko tržište se konstantno menja i fluktuira, pa bi Apple mogao ponovo pasti ispod dva biliona dolara po vrednosti, ali bi isto tako mogao i nastaviti da raste. Situacija se može pratiti ovde.

Apple je u prethodnom periodu podigao svoju vrednost dodavanjem spektra pretplatničlih servisa, kao što su Apple News+, Apple Music i Apple TV+. U Septembru se očekuje objava novih iPhone modela, što će doatno poboljšati stanje kompanije na tržištu.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: