Pronađi članak:

29. 4. 2021.

Prodaja iPhone-a porasla za čak 66% u poslednjem kvartalu



Apple je upravo objavio poslovne rezultate za protekli kvartal u kojima je zabeležio snažan rast prihoda i prodaje u svim kategorijama proizvoda. Prodaja iPhonea porasla je za čak 66% u odnosu na isti period prošle godine.

Naravno, treba imati na umu da je prvi kvartal prošle godine bio najgori u poslovanju i u svakom drugom smislu, verovatno u poslednjoj deceniji. Zbog pandemije koronavirusa, Lokvandovi su tada sve zatvorili, a ako je išta kupljeno, to sigurno nisu bili telefoni, već limenke i kundak papir.



Ipak, dvocifreni rast prodaje u skoro svakoj kategoriji čini Apple ponosnim, a akcionari sigurno trljaju ruke.

Prihod je porastao sa 58,3 milijarde na 89,6 milijardi u prošlom kvartalu u odnosu na godinu ranije, nadmašivši očekivanja tima sa Vall Streeta od 76,9 dolara. Pa, promašili su za samo 13 milijardi dolara.

Od toga je više od polovine na Appleov račun otišlo od prodaje iPhonea, što je donelo 47,94 milijarde dolara. Naime, u poslednjem kvartalu prodali su čak 66% više iPhonea nego u istom periodu prošle godine.

Macovi su se prodavali još bolje, čak 70% više, a iPad-ovi 77% više. Usluge su takođe porasle, pa je zaradio 27% više na pretplatama na svoje Apple Music, Apple Arcade i Apple TV.

Ukratko, Apple nastavlja da se ruši iako su se sve njihove prodavnice Apple Store otvorile tek početkom marta.



Rast prodaje iPhone-a u Evropi dodatno je ojačao njihovu drugu poziciju iza Samsung-a. Sa rastom prodaje iPhone-a u Evropi od 31%, Samsung sada još manje kasni, ali Ksiaomi napadno napada i u Evropi raste za čak 71%. Biće zanimljivo sledeće godine u ovo vreme da se vidi gde se ko nalazi na evropskim terenima.

Koliko ste im pomogli u ovako uspešnom prvom kvartalu ove godine?





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: smartphone hrvatska

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: