Pronađi članak:

19. 7. 2021.

iPhone 13 dobija Always On ekran po uzoru na Apple Watch



Što se više približavamo jeseni, to se više nagađa o predstojećoj iPhone 13 seriji. Sveže nezvanične informacije još jednom sugerišu Alwais On Display o uzoru na Apple Watch.

Verujemo da ovo nedostaje svim ili barem većini korisnika Apple iPhone-a. iPhone je propustio LED za notifikacije. Nije ih imao nijedan model u istoriji, a do pre nekoliko godina, svaki Android je nosio ono malo praktično svetlo koje bi nas pozivalo da pogledamo dolazeća obaveštenja.



Popularizacija OLED panela polako je istisnula LED diodu, ekrani su se protezali do vrha ekrana, pa je logični put bio ekonomičan način prikazivanja obaveštenja na delimično uključenom ekranu.

Samsung je prvi primenio Always On ekrane na svojim telefonima i reklo bi se da je i danas najbolje izveden za njih. Najfunkcionalniji je, iako su nekada bili svetliji i uočljiviji nego danas.

Mnogi su pratili i primenjivali prikaz obaveštenja Always On na svojim telefonima, a sada bi, kako se glasine kažu, Apple mogao konačno da učini isto.

Naime, šuška se da će cela iPhone 13 serija dobiti štedljive LTPO panele i Always On ekran po uzoru na Apple Watch. Njegov LTPO panel dinamički podešava vreme osvežavanja u opsegu 1 do 60Hz.

Tako bi iPhone 13 mogao na krajnje ekonomičan način konačno ponuditi prikaz vremena i obaveštenja na delimično uključenom ekranu.

iPhone 13 Pro modeli takođe će navodno dobiti 120Hz ProMotion ekrane, a druga dva modela još nisu poznati.

Kao i obično, ništa od ovoga još uvek nije zvanično potvrđeno, pa uzmite to sa dozom rezerve, ali pošto dolazi iz više izvora, recimo da postoje dobre šanse da se zaista i ostvari.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: smartphone hrvatska

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: