Pronađi članak:

13. 7. 2021.

Želite da instalirate Windows 3.1 na iPad? Evo kako da to uradite...



Tehnički urednik sajta Fast Company Harri McCracken je smislio način da na iPad instalira klasičnu verziju operativnog sistema Windows 3.1. Pomoću aplikacije koja se naziva iDOS možete da instalirate tradicionalno okruženje radne površine sa podrškom za programe nezavisnih proizvođača na iPadu.

iDOS je aplikacija za iOS i iPadOS koja je dizajnirana da vam omogući igranje klasičnih DOS igara na modernim Apple uređajima. Iako nije bilo neophodno da se koristi za puni Windows, to je ipak moguće i to vrlo jednostavno.Prvo i najvažnije, morate da kupite iDOS za 4,99 USD iz App Store-a (dok još uvek možete). Takođe će vam trebati legalna kopija operativnog sistema Windows 3.1.



Kada preuzmete datoteke sa operativnim sistemom Windows 3.1, morate da ih prenesete u aplikaciju Files na iPad-u. iDOS će u aplikaciji Files stvoriti folder za stvari koje planirate da uvezete u aplikaciju. Zatim možete da učitate datoteke Windows 3.1 u iDOS i instalirate operativni sistem. (Uputstvo se nalazi na kraju članka.)



Ispostavilo se da zapravo možete instalirati dodatne nezavisne aplikacije na Windows 3.1putem iDOS-a. Softver možete da nabavite pomoću sajta Internet Archive. Tamo možete pronaći igrice, alate za produktivnost, uslužne programe i još mnogo toga. Uz iDOS i Windows 3.1 možete da pretvorite iPad u prenosni retro aparat za igre (na slici ispod stari Civilizazion II).



Nedostatak tradicionalnog prozorskog sistema na iPad-u predstavlja problem za mnoge napredne korisnike. Iako instaliranje veoma stare verzije operativnog sistema Windows nije ni izdaleka rešenje, to je dokaz koncepta. To pokazuje da okruženje prozora na iPadu može da funkcioniše i radi veoma dobro.



Detaljno uputstvo za instalaciju Windows-a 3.1 možete pratiti ovde. Da li planirate da pokušate da instalirate Windows 3.1 na iPad? Javite nam kako to ide u komentarima ispod.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: