Pronađi članak:

14. 7. 2021.

WhatsApp uvodi opciju slanja fotografija i videa boljeg kvalitetaSvi oni koji su slali fotografije i video zapise preko WhatsApp/a, upoznati su sa nivoom kompresije snimaka, zbog koga oni izgledaju primetno lošije nego što zapravo jesu. Ali, kako izveštava WABetaInfo, u razvoju su trenutno dve funkcije za Android aplikaciju, koje će omogućiti odabir kvaliteta primljenih video zapisa i fotografija – Auto, Best quality i Data saver.

Naime, ove opcije će dati korisnicima mogućnost izbora, pa će oni koji su zabrinuti zbog mobilnih podataka moći još više da smanje kvalitet snimaka, dok će oni koji su navikli na oku prijatan kvalitet, upravo to moći i odabrati.Ali, kako piše TheNextWeb, na WhatsApp-u je i sad moguće izbeći kompresiju tako da se promene formati datoteke, da bi se ona, umesto kao fotografija ili video zapis, poslala kao datoteka. Međutim, taj proces se ipak čini malo komplikovan, jer da primalac otvori snimak, treba opet da promeni format u na primer, .jpg.

Sve u svemu, ove funkcije bi korisnicima WhatsApp-a olakšale život, ali još nije poznato kada će one službeno izaći, a i trenutno su dostupne samo u beta verziji aplikacije za Android.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: