Pronađi članak:

15. 7. 2021.

Apple planira novi iPad Mini na jesenIzvori koji obično donose proverene i pouzdane informacije iz Apple-ovog snadbevnog lanca ovoga su puta složni – najmanji tablet ove kompanije na jesen bi mogao da dobije naslednika. Ono što bi trebalo da bude predstavljeno, verovatno na istom događanju kada i iPhone 13 (ili 12S), jeste iPad mini šeste generacije.

Ovaj tablet nije se preterano menjao otkako je prvi puta predstavljen 2012. godine. Od tada ima gotovo isti spoljni dizajn, ekran dijagonale 7,9 inča (prvo obični potom i nešto gušći, Retina LED tipa), i Home tipku koja već polako nestaje sa Apple-ovih uređaja. Aktuelna, peta generacija, predstavljena je u proleće 2019. godine, a zasnovana je na čipu A12 Bionic, poznatome iz starije linije iPhone-a XS i XR.Nova, šesta generacija, trebala bi da dobije nadogradnju na čip A14 Bionic (kao onaj u iPhone-u 12), a promene bi trebao da doživi i spoljni izgled. Naime, prvi put najmanji iPad bi mogao da dobije nešto veći ekran, i to dijagonale 8,4 inča, a govori se kako bi kućište moglo da dobije ravne ivice, takođe poznate iz poslednje generacije iPad-a Air ili iPhone-a 12. Takođe, Home tipka bi trebala da nestane sa prednje strane uređaja.

Bloomberg-ov Mark Gurman kaže kako je gotovo sigurno da će ovakav redizajnirani iPad mini biti predstavljen tokom jeseni, a Jon Prosser nedavno je objavio i rendere mogućeg izgleda ovog uređaja. Poslednji je objavio i kako će senzor otiska prsta TouchID, umesto u nepostojećoj Home tipki, biti ugrađen u tipku za uključivanje/isključivanje i zaključavanje uređaja. Navodno bi i umesto Lightning priključka novi iPad mini mogao da dobije USB-C.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: