Pronađi članak:

13. 7. 2021.

LiDAR skener će biti rezervisan samo za Pro modele u iPhone 13 liniji



Prošle godine, Apple je u okviru iPhone 12 serije implementirao LiDAR skenere u Pro modele. Očekivalo se da bi tehnologija mogla biti dodata u sve iPhone modele tokom ove godine, ali novi izveštaj sada sugeriše da će LiDAR ostati ekskluziva samo za Pro modele.

Dojavljivač Dylandkt je na Twitteru sugerisao da je je Apple prvobitno planirao da LiDAR tehnologiju implementira u sve ovogodišnje, iPhone 13 modele, ali je kompanija na kraju promenila mišljenje. Nije objavljen razlog ove promene, a moguće je da je na nju uticala nestašica zaliha, cena proizvodnje ili neki drugi parametri.



Apple koristi LiDAR u iPhone 12 liniji kako bi poboljšao iskustvo uvećane realnosti. Takođe, senzor pomaže kod portret moda u Night Mode-u, za merenje visine osobe i drugo. Za one kojima ove funkcije nisu od značaja, nedostatak LiDAR senzora neće predstavljati problem, dok će ovi drugi morati da izdvoje više novca za kupovinu iPhone 13 Pro modela.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: