Pronađi članak:

27. 8. 2021.

iPhone 13 dobija Face ID koji prepoznaje lice kroz masku i zamagljene naočareSvi korisnici novijih iPhone-a verovatno su frustrirani jer Face ID sistem za prepoznavanje lica ne radi ako na licu nosite masku, koja je, nažalost, već godinu i po obvezna u zatvorenim prostorima. Apple je u međuvremenu uspeo da nađe rešenje, ali polovično, budući da su sad vlasnici iPhone-a sa maskom na licu za otključavanje uređaja ili plaćanje morali ujedno da poseduju i Apple Watch.

Konačno rešenje mogli bismo ugledati u iPhone-u 13, koji će biti predstavljen kroz koju nedelju. Naime, ako je verovati najnovijim glasinama, nova generacije Face ID sistema bi vaše lice trebala prepoznati i pod maskom pa čak i ako imate zamagljene naočare. U međuvremenu su procurele slike posebne maskice za iPhone 12, koju zaposleni kompanije nose kako bi testirali novi sustav.Testiranje ovog sistema je navodno prilično duboko i opsežno, stoga nije ni čudo da je informacija procurela u javnost. Ipak, imajte na umu da se u prilogu ne nalaze fotografije uživo, već se radi o renderima izrađenim na temelju dostupnih informacija.

Ponovimo još jednom, iPhone 13 će biti predstavljen kroz par nedelja, a u prodaju kreće već 17. septembra.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: it vesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: