Pronađi članak:

27. 8. 2021.

iPhone 13 bez čitača otiska prsta ugrađenog u ekranIako su mnogi to očekivali, Apple u ekran iPhone-a 13 verovatno neće ugraditi čitač otisaka prstiju. Ovu informaciju donose najnovije glasine, a poklapaju se sa predviđanjima poznatog analitičara Ming-Chi Kuo, koji je već najavio da će Touch ID u ugrađen u ekran iPhone-a doći tek 2022. godine, odnosno u iPhone-u 14.

Razlog za ovo je navodno nezadovoljstvo Apple-ovih inženjera rezultatima koje ova tehnologija pruža pa su shodno tome odlučili dodatno je usavršiti. Tako će ovogodišnji iPhone, koji će biti predstavljen sledećeg meseca, za biometrijsku bezbednost verovatno i dalje koristiti Face ID, odnosno 3D akameru za prepoznavanje lica.Istini za volju, videli smo da prvi čitači otisaka prstiju ugrađeni u ekran Android uređaja nisu bili baš na najvišem nivou, ali su u međuvremenu evoluirali i sada su na skupljim modelima napokon upotrebljivi. Jasno nam je da je Apple možda postavio još više standarde pa će cela stvar poprilično kasniti, ali pitanje je koliko će njegova tehnologija biti bolja od onoga što će sledeće godine ponuditi proizvođači koji je već godinama ugrađuju u svoje uređaje.

Od ostalih informacija vezanih uz ekran, šuška se da će iPhone 13 napokon doneti 120 Hz stopu osvežavanja i tako uhvatiti korak sa Android taborom, koji će uskoro lansirati treću generaciju ovakvih ekrana.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: it vesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: