Pronađi članak:

10. 8. 2021.

TikTok je najpreuzimanija aplikacija na telefonima



Kineska društvena mreža koja je uvela potpuno novi format snimanja i pregleda video zapisa, koji su potom "kopirale" i ostale mreže, sada je postala i najpreuzimanija aplikacija za pametne telefone na svetu.

Naime, prema izveštaju istraživačke kompanije Nikkei, otkad je ByteDance izbacio globalnu verziju TikTok-a 2017. godine, u potpunosti je po preuzimanjima "prešišao" Facebook, WhatsApp, Instagram i Facebook Messenger.



TikTok video zapisi postali su novi način izražavanja kreativnosti, ali i humora kod mladih, pa se sve češće viđaju kompilacije snimaka kakve su se nekad mogle videti dok je Vine bio u punoj snazi.

Ali, podsjećamo da TikTok nije imao lagan put do vrha, posebno zbog bivšeg američkog predsednika Donalda Trumpa koji je smatrao da aplikacija preti nacionalnoj bezbednosti, pa ju je hteo zabraniti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Srećom za američke "tiktokere", novi predsednik Joe Biden je poništio tu uredbu, ali u junu je potpisao novu koja će prisiliti pojedine kineske aplikacije da preduzmu strože mere zaštite privatnosti podataka, ako žele da nastave sa poslovanjem u SAD-u.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: