Pronađi članak:

1. 9. 2021.

Telegram preuzet preko milijardu putaAplikacija Telegram za slanje instant poruka dosegla je milijardu preuzimanja širom sveta, a većina njihovih novih korisnika okrenula se upravo toj aplikaciji kao alternativi WhatsApp-u.

Telegram je dosegnuo ogromnu popularnost zbog alata unutar same aplikacije i korisničkog iskustva koje nudi - pa se aplikacija može koristiti i privatno i za posao, kao sredstvo za upravljanje timovima zaposlenih, na primer.Ipak, jedan od glavnih fokusa Telegram-a jeste osiguravanje bezbednog načina na koji se ljudi mogu dopisivati i zvati putem audio ili video poziva. Upravo je ta činjenica Telegram učinila velikom konkurencijom Facebook-ovom WhatsApp-u.

Da je Telegram dosegnuo preko milijardu preuzimanja, otkriveno je pretragom imena te aplikacije na platformi SensorTower, koja služi za prikazivanje podataka o rastu bilo koje aplikacije, čije se ime upiše u njihovu pretragu.

Ono što je bitno istaknuti jest i da Telegram nije deo takozvanih Big Tech giganata i njihov jedini fokus su društvene komunikacije. Za mnoge korisnike Telegram je postao prvi izbor u ozbiljnoj konkurenciji u koju spadaju Viber, Signal, Line, Kakao Talk i druge slične aplikacije.

Ove godine posebno je očita dominacija Telegram-a, jer se sve više korisnika koji cene sopstvenu privatnost, odlučuje na aplikacije koje naglasak stavljaju upravo na to.

Telegram i WhatsApp su uvek bili povezani unutar same industrije, a posebno kad je reč o podacima i privatnosti. Puno puta se spominjalo kako je WhatsApp zapravo inferiornija aplikacija u odnosu na Telegram, uprkos tome što ima takozvanu end-to-end šifrovanu zaštitu unutar svojih normalnih servisa.

WhatsApp se ocenjuje kao relativno nesigurna aplikacija jer Facebook koristi podatke korisnika te aplikacije u oglašavačke svrhe.

Popularnost Telegram-a posebno je narasla krajem prošle i početkom ove godine, kad je WhatsApp menjao svoje uslove korišćenja i od taga su zapravo samo kontinuirano rasli.

Telegram se oduvek hvalio svojim funkcijama bezbednosti i privatnosti. Ali, zapravo je njihov tajni razgovor (secret chat opcija) jedini koji ima end-to-end šifriranu zaštitu. S druge strane to ne znači da je regularno korišćenje te aplikacije nesigurno za korisnike.

Svi servisi te aplikacije skladišteni su u oblaku i ne dele podatke niti sa jednom drugom aplikacijom ili kompanijom.
Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: