Pronađi članak:

9. 10. 2021.

Apple povećao narudžbine novog A15 Bionic čipsetaDok svet trese opšta logistička kriza, Apple se profilira kao kompanija sa najotpornijim logističkim lancem. Iako je i proizvođač iPhone-a osetio opštu nestašicu komponenti, to je i dalje znatno manje od drugih na tržištu, što su spomenuli i analitičari iz Counterpoint-a.

Poslednje novosti sa Tajvana sugerišu da je Apple od TSMC-a zatražio povećanje isporuka novog A15 Bionic čipseta.Novi A15 nalazi se na novopredstavljenoj seriji iPhone 13 smartfona, kao i na novom iPad miniju. A15 Bionic izveden je u 5nm procesu, kao i njegov prethodnik A14, ali novi SoC dolazi sa više memorije, većim grafičkim mogućnostima i poboljšanjima na području performansi kod mašinskog učenja. Digitimes piše da je Apple povećao narudžbine od TSMC-a za A15 Bionic, ali je smanjio narudžbine za neke starije generacije čipseta.

Dalje, TSMC će uspeti da ispuni finansijski cilj od 20% rasta prihoda u 2021. godini, uprkos pritisku tržišta, odnosno mnogo većem potraživanju procesora nego što kompanija može da isporuči. Apple-ovo povećanje narudžbima neće uticati na dogovorene isporuke u 2021. godini, nego se odnosni na period nakon, odnosno 2022. godinu.

Isto tako, tajvanski TSMC povećao je cene svojih proizvoda i do 20%, što će se sigurno reflektovati i na cene elektronskih proizvoda na tržištu. Apple-u je navodno proizvodnja A15 čipseta poskupela samo 3%, verovatno iz razloga što je Apple TSMC-ov najveći klijent. TSMC navodi i da je identifikovao kupce koji su njihove proizvode kupovali za skladištenje, bilo zbog straha američko-kineskog tehnološkog rata, ali i opšte nestašice što dodatno samo povećava nestašicu.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: