Pronađi članak:

27. 10. 2021.

macOS Monterey dostupan za preuzimanjeApple je juče korisnicima Mac računara počeo da pušta novi operativni sistem macOS 12 Monterey. Ova nadogradnja donosi uopštena poboljšanja u radu računara, a za istaknuti je nekoliko stvari. Tako FaceTime sada dobija "prostorni audio", što znači da ukoliko istovremeno razgovarate sa više osoba, glas svake od njih dolaziće iz smera gde se nalazi na ekranu.

Ono što nas puno više raduje je "Universal Control", tj. mogućnost korišćenja iPad-a (koji takođe dobija adekvatnu nadogradnju) kao sekundarnog ekrana. Prednost ovog rešenja je u tome što je upravljanje toliko jednostavno da je dovoljno samo pomeranje miša ili prsta po trackpadu kako bi se pointer pokazao na drugom ekranu.Tu je još i gomila drugih poboljšanja kao što je potpuno novi interfejs Safari-ja, poboljšano upravljanje tabovima i povećan nivo privatnosti i bezbednosti.

Ukoliko vam nije stiglo obaveštenje o nadogradnji Mac-a i/ili iPad-a, potražite u podešavanjima i pokušajte ga inicirati ručno.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: