Pronađi članak:

25. 10. 2021.

Kako da saznate koliko je tačno veliki update neke aplikacije na iOS-u?



Veličina aplikacije koju vidite u opisu App Store -a nije uvek precizna i određena za vaš uređaj. Ono što je prikazano je zapravo maksimalna veličina za ovu aplikaciju. Veličina iste aplikacije za vaš iPhone može biti daleko manja od prikazane. U ovom vodiču ćemo vam pokazati zgodan savet da saznate tačnu veličinu datoteke iOS aplikacije ili ažuriranja aplikacije na vašem iPhone-u. Kada to saznate, može vam pomoći da upravljate ograničenim planom mobilnog interneta i lokalnom memorijom na uređaju.



S obzirom na to, evo kako da saznate tačnu veličinu iOS datoteke dok preuzimate novu aplikaciju ili ažurirate postojeću:

  1. Otvorite Settings na iOSu, i dodirnite Cellular.
  2. Dodirnite Cellular Data Opotions i upalite Low Data Mode
  3. Otvorite App Store i na željenoj aplikaciji dodirnite GET ili ikonu za preuzimanje (oblačić)
  4. Iskočiće prozor koji će reći veličinu preuzimanja. Sličan iskačući prozor se pojavljuje kada ažurirate aplikaciju.




Wi-Fi je uglavnom neograničen ili ima velika ograničenja podataka. Ipak, ako želite, možete da uključite ovo i kada ste na WiFi mreži. Idete u Settings > Wi-Fi i dodirnete (i) pored naziva mreže. Odavde omogućite Low Data Mode. Sada možete da vidite tačnu veličinu preuzimanja ili ažuriranja aplikacije i kada ste na ovoj Wi-Fi mreži. Može biti od pomoći ako ste povezani na Personal Hotspot.




Da li ova metoda zaista funkcioniše? Da! A to smo i proverili.

Na primer, kada vidite pomenutu veličinu Microsoft Teams aplikacije na stranici App Store-u, ona prikazuje 255 MB. Ali kada ga preuzmete sa uputstvom iznad, prozor prikazuje svega 91 MB.

Da bismo se uverili da je ovo tačno, resetovali smo upotrebu mobilnih podataka u Settings > Cellular> Reset Statistics na nulu.

Zatim smo preuzeli Microsoft Teams i odmah proverili podatke koje troši App Store. Bilo je 93 MB (što je vrlo blizu 91 MB prikazano u skočnom prozoru pre preuzimanja). Možemo sa sigurnošću pretpostaviti da je 2 MB iskorišteno za učitavanje stranice App Store-a Microsoft Teans stranice i pokretanje preuzimanja.





Nadamo se da vam je ovo uputstvo pomoglo. Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji. Ako mislite da nekome može da koristi, podelite ga sa prijateljima na mrežama.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: