Pronađi članak:

25. 10. 2021.

Predstavljeni novi MacBook Pro laptopovi i M1 čipoviApple je predstavio nove modele iz MacBook Pro linije, zajedno za novim M1 čipovima.

MacBook Pro dobio je dugo očekivani redizajn, kako spolja, tako i iznutra. Novo je gotovo sve, od čipova, preko tastature, dizajna kućišta, portova, do ekrana.Kao uvod u priču o novim Proovima poslužile su nove verzije M1 čipova - M1 Pro i M1 Max.U pitanju su 10-jezagrni čipovi (8+2) sa po 16 i 32 grafička jezgra, sposobni da u sebi obezbede 32, odnosno 64GB deljene radne memorije. Procesori u M1 Pro i Max brži su od onih u M1 za 70 procenata, uz najmanje dvostruko bolje grafičke performanse. Oba modela moći će da se nabave sa M1 Pro ili M1 Max.Redizajnirano kućište sada je zaobljeno na donjim ivicama, slične je debljine nego ranije, a po svojim bokovima donosi povratak portova koje je Apple u nekom momentu pokušao zameniti USB-C portovima i dodacima.Novi Proovi pre svega vraćaju MagSafe konektor za punjenje, tu su HDMI, slot za SD karticu, uz USB-C/Thunderbolt 4 portove preko kojih je i dalje moguće puniti uređaj.U kućište sličnih dimenzija modelu sa ekranom od 13 inča, Apple je spakovao za inč veći ekran, pa sada u ponudi imamo modele od 14 i 16 inča. U pitanju su “Liquid Retina XDR” ekrani, što na Appleovom jeziku znači MiniLED ekrane sa osvežavenjem od 120Hz i velikim dinamičkim opsegom. Nov je i isečak na vrhu ekrana (notch) u koji je smeštena 1080p web kamera, ali FaceID uprkos notchu nije stigao na Mek.Nova generacija MacBook Pro računara stavlja tačku na neuspešni pokušaj dodavanja ekrana na tastaturu, nova tastatura na crnoj pozadini više nema Touchbar.

Oba modela biće dostupna sa M1 Pri ili Max čipovima, u zavisnosti od kojih će zajedničke memorije biti do 32 ili 64 GB. Što se prostora tiče, u ponudi će biti modeli od 512 GB i 1TB prostora, a cene u SAD kretaće od 1999 dolara za 14-inčni i 2499 dolara za 16-inčni model.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: tehnopolis

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: