Pronađi članak:

23. 10. 2021.

Apple-ov iPhone SE 3 će biti baziran na modelu XR



Svi znakovi pokazuju da ćemo sledeće godine videti Apple-ov pristupačniji model smartphonea pod nazivom iPhone SE 3, a sada je poznato i na kojem modelu će biti baziran.

Kineski mediji javljaju da će se sledeći "jeftini" iPhone na tržištu pojaviti početkom 2022. godine, da će imati LCD ekran i da će biti baziran na iPhone-u XR. Uređaj će imati bočno postavljeni senzor za otisak prsta, da će koristiti Bionic A15 procesor i da će podržavati 5G mrežu.



Model iPhone XR se pojavio 2018. godine uz iPhone XS i iPhone XS Max kao pristupačnija verzija tih uređaja, a Apple je nastavio tako u narednim godinama zbog popularnosti takvih modela.

Prethodni SE modeli su bili bazirani na starijim iPhone-ima, a primer je iPhone SE (2020) koji je bio zapravo iPhone 8, ali sa poboljšanim hardverom. To što će iPhone SE 3 biti baziran na starijem uređaju uopšte nije iznenađenje, ali s obzirom prethodne glasine koje su ga povezivale s iPhone-om 8, pozitivno je što neće biti tako, nego je zapravo reč o modernijem modelu XR.

Ako iPhone SE 3 bude imao senzor za otisak prsta smešten bočno, to bi bila značajna razlika u odnosu na dizajn iPhonea XR. To je značajno jer je iPhone SE (2020) bio gotovo identičan iPhone-u 8, tako da bi Apple mogao kreativnije da radi na dizajnu nadolazećeg telefona.

Pomenuti iPhone XR je izgledao prilično dorbro, tako da će biti zanimljivo videti šta će Apple uraditi. Moglo bi doći do promena zuba na ekranu, poboljšanja kvaliteta ekrana i slično.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: