Pronađi članak:

24. 11. 2021.

Apple će prodavati delove i alate za popravaku iPhone-a i Mac-ova kod kućeApple planira da poče da prodaje delove i alate za popravak svojih uređaja, a takođe će ponuditi i instrukcije kako to učiniti kod kuće umesto da ih donesu u prodavnicu ili neki servis treće strane.

U početku će se program odnositi na iPhone 12 i iPhone 13, a potom i na Mac-ove sa M1 procesorima. Korisnici Apple-ovih uređaja će moći da zamene ekran, bateriju i kameru iPhone-a koristeći originalne delove, dok će ostale opcije biti dostupne nešto kasnije.Ovo je ogromna stvar za Apple, koji je tradicionalno bio protiv popravki izvan njenih prodavnica.

Apple je svoj program nazvao Self Service Repair te će ga pokrenuti početkom naredne godine u SAD-u, a potom ga proširiti na ostale zemlje. Ipak, istaknuto je da će biti namenjen "individualnim tehničarima sa znanjem i iskustvom popravljanja elektronskih uređaja" i da će većina korisnika i dalje morati potražiti pomoć profesionalaca.

Ipak, velik korak je i činjenica da Apple sada nudi mogućnost kupcima koji imaju dovoljno hrabrosti da sami izvrše popravku.

Samostalno obavljanje popravki neće prekinuti garaniciju, ali bi to mogao da bude slučaj ako dođe do oštećenja.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: