Pronađi članak:

11. 12. 2021.

Zaustavljena proizvodnja iPhone-a – prvi put u više od 10 godina



Prema insiderskim informacijama kojima raspolaže Nikkei Asia, Apple ima velikih briga uoči sezone novogodišnjih i božićnih praznika zbog nestašica komponenti pa je čak privremeno morao zaustaviti proizvodnju iPhone 13 telefona,

Apple je zaustavio proizvodnju iPhone-ova i iPad-ova u novembru ove godine u kineskim fabrikama, a kao razloge se navode problemi sa dobavljačima, ali i restrikcije u snadbevanju energijom u Kini.



Apple je prema brojnim izveštajima već otpisao zacrtani cilj o proizvodnji 230 miliona iPhone-ova ove godine zbog velikih problema sa isporukama komponenti od strane dobavljača tokom 2021. godine. Produkcija iPhone 13 modela je u septembru i oktobru bila za 20 posto manja od Apple-ovih ciljeva, a problemi su uticali i na starije modele zbog smanjene brzine proizvodnje u mnogim fabrikama.

S obzirom na to da Apple očekuje velike potražnje uoči, tokom i nakon praznika, te je predvidio znatno povećanje prodaje u tom razdoblju, nestašice hardvera bi mu mogle uveliko pokvariti planove, a za sada se niko ne usudi izneti predviđanja kada bi se situacija mogla normalizovati.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: