Pronađi članak:

27. 1. 2022.

Ni Francuzi više neće dobijati slušalice uz iPhone



Kada je iPhone 12 lansiran u oktobru 2020., mnoge je zatekla činjenica da Apple uz svoje pametne telefone više neće kupcima isporučivati strujne adaptere za punjenje niti slušalice. Razlog tome je, prema tadašnjim tvrdnjama kompanije, činjenica da žele da smanje stvaranje dodatnog elektronskog otpada.

Apple se, međutim, u Francuskoj morao prilagoditi njihovom zakonu o zaštiti dece od elektromagnetskog zračenja, prema kojem je uz nove iPhone uređaje trebao besplatno isporučivati i EarPods slušalice.



Ali, kako piše GizmoChina, Apple-u je od nedavno laknulo, jer se postojeći francuski zakon promenio pa se sada navodi da proizvođači pametnih telefona više nisu dužni kupcima davati slušalice. Tako je tehnološki gigant iz Cupertina od 24. januara počeo da prodaje uređaje u Francuskoj bez slušalica, što se, verujemo, neće svideti Francuzima koji su se hteli počastiti novim iPhone-om.

Zakon se, naime, promenio zato što je francuska vlada pogrešno protumačila rizik o izloženosti zračenju pri korišćenju pametnih telefona. Navodi se da značajan rizik od zračenja zapravo ne postoji i da korišćenje slušalica ni na koji način ne ublažava izloženost.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: