Pronađi članak:

15. 2. 2022.

Apple je slučajno objavio postojanje svog operativnog sistema za VR headset



Apple je dobro poznat po svojoj jakoj tajnosti kada su u pitanju buduća lansiranja proizvoda. Ali juče, gigant iz Kupertina je slučajno izbacio ključni detalj o svom predstojećem VR headsetu, potvrđujući glasine o imenu svog operativnog sistema: realityOS.

Čini se da su programeri u Apple-u slučajno prebacili „javno“ podešavanje na privatno GitHub skladište kodova, držeći sve vrste izvornog koda koji se koristi u razvoju headseta. Kako Digital Trends takođe izveštava, spremište je bez sumnje zvanična Apple datoteka i sadrži mnoštvo razbacanih nagoveštaja o različitim karakteristikama realityOS-a kroz tekst u kodu.



Prvobitno otkriven od strane programera iOS aplikacija Metjua Dejvisa, spremište sadrži neki komentarisani (neizvršni) kod, koji govori o tome da određeni iOS programi imaju pristup realityOS bibliotekama, nagoveštavajući vezu interakcije između iOS-a na iPhone-u i realityOS-a headseta.

Kod takođe pominje frazu „realityOS_simulator“, što sugeriše da će realityOS operativni sistem biti testiran u Appleovoj aplikaciji Xcode simulator. Xcode je softver koji koriste programeri za macOS, iOS, iPadOS, watchOS i tvOS, omogućavajući im da u potpunosti testiraju svoje aplikacije u simulatoru pre nego što ih objave.

Naziv operativnog sistema „realityOS“ takođe se ne pominje samo jednom, već devet odvojenih puta u kodu.

Već više od godinu dana, Apple razvija headset za koji se nada da će biti revolucionarni korak za kompaniju u svet VR i AR, zajedno sa Apple Glass-om. Već postoji izvesno iščekivanje budućeg velikog direktnog nadmetanja između velikih planova Apple-a i Fejsbuka na Metaverse-u, koji će takođe biti izgrađen na virtuelnoj i proširenoj stvarnosti.



Apple je u prošlosti bio poznat po otpuštanju zaposlenih zbog otkrivanja poverljivih detalja i dojava novinarima, a ko god da je greškom objavio ovo GitHub spremište za VR headset -pa, nadamo se da Apple nije bio previše strog prema njemu.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: