Pronađi članak:

17. 3. 2022.

Apple je uklanjanjem punjača i slušalica iz kutije navodno 6,5 milijardi dolara



Apple se još 2020. godine lansiranjem iPhone-a 12 odlučio na potez uklanjanja punjača i EarPods slušalica iz kutije. To je, naime, tada predstavljao jedan kontroverzan potez na kojeg se kompanija odlučila prvenstveno iz ekoloških razloga, a kasnije su ga sledili i proizvođači poput Samsung-a.

Potrošači nisu bili zadovoljni, jer su mnogi trebali dodatno da kupuju slušalice i punjače. Štaviše, cene uređaja se nisu smanjile, iako se procenjuje da je Apple svoje troškove dostave smanjio za čak 40 posto zahvaljujući manjim kutijama, što je na kraju omogućilo da više iPhonea stane na svaku paletu za transport.



Kako prenosi Daily Mail, stručnjaci tvrde da je Apple uklanjanjem punjača i slušalica na svakom telefonu uštedeo oko 35 dolara. Smatra se da je kompanija od 2020. godine prodala 190 milijuna iPhone-a širom sveta, što znači da su zahvaljujući svojoj odluci uštedeli oko 6,5 milijardi dolara, ne ubrajajući prihod od dodatne kupovine "osnovne opreme".

Budući da su iPhone 12 modeli bili prvi uređaji u Apple-ovoj liniji pametnih telefona sa 5G podrškom, nagađa se da je tehnološki gigant iz Cupertina ovom uštedom zapravo pokrio troškove 5G modema, što u neku ruku može objasniti činjenicu da se cene nisu smanjile, piše Gizmochina.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: