Pronađi članak:

18. 3. 2022.

Izbačen iOS 15.4, evo šta je sve novo



Stigla je najnovija verzija Apple operativnog sistema – iOS 15.4 i dostupna je za preuzimanje korisnicima širom sveta, kako za iPhone, tako i za iPad uređaje. U poređenju sa objavljivaljem iOs 15.3, najnovija verzija operativnog sistema donosi mnogo više unapređenja nego prethodni upgrade, pa da vidimo šta je to sve novo.

Universal control: Svakako najveća novina, ova funkcionalnost omogućava korisnicima da bežično koriste jedan miš i jednu tastaturu uporedo na iPad i na Mac uređajima. Takođe, sada je moguće uositi tekst ili na iPad ili na Mac preko iste tastature, a uz to je moguće i jednostavno prevući fajlove sa jednog na drugi uređaj i tako ih prekopirati.

Prepoznavanje lica: iOS 15.4 donosi veliko unapređenje za Face ID funkcionalnost na iPhone i iPad uređajima. Naime, korisnici će sada moći svoje telefone i tablete da otključaju metodom prepoznavanja lica i kada su im nos i usta prekriveni maskama. Sa druge strane, problemi prilikom prepoznavanja lica prilikom nošenja naočara za vidi ili za sunce, kao i velikih šešira ostali su nerešeni.

Emojis: Novi iOS donosi pregršt novih smajlija, od koji Apple kao najveću inovaciju donosi mogućnost upotrebe “handshake” emoji-ja sa različitim tonovima kože na prikazanim rukama, a sve u cilju što veće inkluzivnosti i poštovanja različitosti.



Siri: Sada, Apple-ov virtuelni asistent u stanju je da pruži informacije o datumu i tačnom vremenu u offline režimu rada na svim iPad uređajima koji imaju A12Z Bionic čipset, ili procesor novije generacije. Takođe, Siri sada ima još jednu opciju prilikom odabira glasa, a isto sa ciljem veće inkluzivnost različitih kultura.

Razno: Od ostalih sitnijih poboljšanja, tu su nova mere predostrožnosti protiv neovlaščenog praćeja AirTag-ova, kao i nova Tap to Pay funkcija koja omogućava Apple telefonima da primaju beskontaktne novčane transakcije od strane third-party provajdera poput aplikacije Stripe, piše The Verge.

Na kraju, Apple obećava ispravke čitavog niza bagova, primarno za iPad uređaje. Ništa revolucionarno, ali svakako zanimljivo, pogotovo Universal Control za one korisnike koji imaju više uređaja unutar Apple ekosistema.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: