Pronađi članak:

15. 4. 2022.

Stiže novi Apple GaN punjač



Velika prednost punjača koji koriste galijum nitrid, iliti GaN, jeste njihova manja veličina koja omogućava veću prenosivost uz poboljšani kapacitet u manjim punjačima. U poređenju sa standardnim punjačima, GaN rešenja su manja, lakša, i efikasnija. U ovom trenutku, postoji više punjača koja koriste galijum nitrid, a sada su se pojavili prvi navodi koji ukazuju na to da se i kompanija Apple uključila u tu priču.

Prema informacijama koje su trenutno dostupne, kompanija Apple radi na razvijanju GaN punjača koji bi uskoro trebalo da predstavi publici. Apple galijum nitridni punjač trebalo bi da ima dva USB-C porta, kao i veoma kompaktan dizajn. Uz to, ovaj punjač trebalo bi da omogućava brzinu punjenja od 35W, a tu su i sklopivi utikači.



Prema trenutno dostupnim informacijama, trebalo bi da podržava i nekoliko modova rada, poput 20VDC/1.75A, 15VDC/2.33A, 9VDC/3A, i 5VDC/3A. Takođe, trebalo bi da podržava punjenje baterija za više proizvoda kompanije Apple, poput MacBook Air, iPad, iPhone i HomePod.

Dostupne fotografije ukazuju na klasičan minimalistički Apple dizajn koji se blago razlikuje od trenutnih punjača koji su dostupni na tržištu. Ako ćemo skroz iskreno, malo toga neobičnog može da se uradi sa dizajnom jednog punjača.



U ovom trenutku, kompanije poput Anker i Belkin već nude punjače koji koriste galijum nitrid. Pominjemo druge kompanije jer će najzanimljiviji aspekt novih punjača kompanije Apple biti upravo njihovo cenovno pozicioniranje.

Poznato je da ova kompanija voli da naplati više za proizvode koji nude isto ili malo manje nego njihova konkurencija. Belkin i Anker punjači već podržavaju razne Apple uređaje, a procena analitičara koja uopšte ne iznenađuje jeste da će Apple punjači biit skuplji od trenutno dostupnih rešenja, javlja Expreview.

Za sada, cene nisu poznate, pa ostaje da sačekamo zvanične podatke o ceni kako bismo doneli konačan sud. Znajući kompaniju Apple, ne možemo se baš nadati iznenađujućoj pristupačnosti.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: