Pronađi članak:

15. 6. 2022.

iPhone 14 će imati Always-on ekran i novi A16 procesor



Kompanija Apple trenutno radi na nekoliko noviteta koji će svakako obradovati korisnike. Za početak, tu su nezvanične informacije o tome kako bi se mogla pojaviti podrška za Always-on funkcionalnost na ekranima nekih telefona iz dolazeće iPhone 14 serije, iako se to pominjalo i za iPhone 13 generaciju.

Pored toga, kako pojavile su se i prve nezvanične informacije iz, do sada, pouzdanih izvora o A16 Bionic i M2 procesorskim rešenjima za mobilne uređaje i prenosne računare.





Always-on ekran na iPhone uređajima


U klasičnom Apple stilu, čekalo se nekoliko godina od kada Always-on postoji kako bi se implementirao u iPhone uređaje. Prema navodima Marka Gurmana, novinara portala Bloomberg, novi iOS 16 operativni sistem trebalo bi da donese podršku za Always-on ekran, kao i da će ova funkcionalnost biti podržana samo od strane iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela.

Za one koji ne znaju, Always-on funkcionalnost omogućava da se na zaključanom i, faktički, isključenom ekranu mobilnog telefona prikazuju neke od bitnijih informacija, poput vremena, datuma i obaveštenja. U Android svetu ovo postoji već godinama, pa Apple ipak malo kasni na ovu igranku.

M2 čip


U ovom trenutku nema previše informacija o tome šta kompanija Apple planira da uradi sa M2 čipom i u kojim verzijama će se pojaviti, osim da će se najverovatnije naći u novim Macbook Air i potencijalno iPad Pro uređajima. Ali, na njegovom razvoju se aktivno radi, pa ćemo ovaj procesor najverovatnije prvi put videti prilikom predstavljanja ovih proizvoda.

A16 Bionic procesor


Prema trenutno dostupnim nezvaničnim informacijama koje prenosi GizChina, A16 Bionic biće procesor koji će se naći u “Pro” modelima iPhone 14 serije telefona. Ovaj mobilni čipset biće napravljen u proizvodnom procesu kompanije TSMC od 5 nanometara. Dakle, isto kao A14 Bionic i M1, ali i A15 Bionic koji je pogonio iPhone 13 seriju. Da se podsetimo, ovaj procesor naći će se i u novoj generaciji, ali u “ne-pro” modelima iPhone 14 linije uređaja.



Prema informacijama koje je predstavio insajder ShrimpApplePro, A16 Bionic neće doneti ogroman napredak u performansama i da će se unapređenja mahom fokusirati na veće radne frekvencije CPU-a i GPU-a, kao i na nešto više memorije koja bi trebalo da bude LPDDR5 tipa. Slični navodi dolaze i od proverenog Apple insajdera Ming-Či Kuoa. A što se tiče datuma, kao po običaju, čekamo jesen za nove iPhone telefone.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: