Pronađi članak:

15. 6. 2022.

iPhone 14 dobija ozbiljno unapređenje selfi kamere



Prema još uvek nezvaničnim informacijama, ali iz veoma pouzdanih izvora, selfi kamera na novim iPhone 14 modelima bi trebalo da dobije najveća unapređenja u proteklih nekoliko godina.

Kao Crvena Zvezda i Partizan, sa jedne strane su poklonici kompanije Apple i svega onoga što radi, čvrsto verujući u to da koriste najbolje uređaje na planeti, dok su sa druge strane jednako zagriženi poklonici mišljenja da Apple ne donosi suštinski ništa novo u industriji i da u poslednje vreme samo recikliraju tuđe ideje, bez pravih i konkretnih inovacija.



Kao i uvek, istina je negde između, a mi je ovom prilikom nećemo deliti. Ali, prema informacijama koje su nedavno isplivale ne možemo baš reći da Apple ne unosi unapređenja u nove generacije svojih proizvoda.

Šta to donosi nova prednja kamera na iPhone?


Poznati insajder i vesnik nezvaničnih informacija vezanih za kompaniju Apple, Ming-Či Kuo, tvrdi kako će se nova serija iPhone uređaja pojaviti sa značajnim unapređenjima prednje kamere. Prvo takvo unapređenje jeste podrška za autofokus na selfi kameri. Ako pratite naše recenzije telefona, znate da autofokus na selfi i širokougaonoj kameri značajno poboljšava kvalitet fotografija, ali i video zapisa, pa se zaista nadamo da su ove informacije istinite.



Pored toga, kako prenosi portal 9to5Mac, sočivo bi trebalo da se sastoji iz šest delova (6P), dok su iPhone 13 uređaji imali 5P sočivo (pet delova). Ostale informacije sugerišu kako bi senzor prednje kamere trebalo da ima otvor blende of f/1.9, što je ogromno unapređenje u odnosu na otvor blende od f/2.2 koji se nalazi u trenutnim modelima.

Još unapređenja za iPhone 14 Pro


Poznato je i da će samo Pro modeli dobiti novi izgled prednje kamere (“pill” shape + “punch hole”), dok će standardni modeli zadržati veliki izrez u gornjem vrhu ekrana.

Pored svih ovih poboljšanja koja se očekuju u za “standardne” modele unutar nove serija iPhone telefona, Pro verzije bi trebalo da imaju još nekoliko dodatnih funkcionalnosti. Prema dostupnim informacijama, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max uređaji trebalo bi da imaju glavnu kameru rezolucije 48 MP koji može da snima u 8K rezoluciji.

Sa druge strane, iPhone 14 i iPhone 14 Max modeli najverovatnije će zadržati rezoluciju glavne kamere od 12 MP. U ovom trenutku nije poznato koliko će se ovi senzori razlikovati od onih prisutnih na prošlogodišnjim modelima. Više informacija nas očekuje krajem septembra ili početkom oktobra, kada Apple tradicionalno predstavlja nove telefone.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: