Pronađi članak:

16. 9. 2022.

iPhone dobija funkciju Clean Energy Charging



Iako je iOS 16 tek stigao, Apple je već otkrio detalje o tome šta sledi za ovaj operativni sistem.

Radi se o funkciji pod nazivom Clean Energy Charging, koju će kompanija ponuditi korisnicima u SAD-u nešto kasnije ove godine kao deo updatea. Ova funkcija će optimizovati vreme punjenja za period kada električna mreža koristi održivije izvore energije. Iz Apple-a kažu da je cilj smanjiti emisuju ugljen-dioksida iPhone-a.



Ova funkcija nadopunjuje opciju Optimizing Battery Charging koju je Apple uveo prije nekoliko godina kako bi maksimizirao "zdravlje" baterije. Aktiviranjem ovog podešavanja iPhone "uči" dnevnu rutinu punjenja te ograničava napunjenost baterije na 80 posto do trenutka kada korisnik ponovo počne koristiti svoj iPhone ili Mac koji također ima istu funkciju.

Pored toga, iCloud Shared Photo Library također stiže ove godine, a riječ je o kreiranju odvojene iCloud biblioteke kojoj može pristupiti do šest ljudi. Apple će uvesti i podršku za Matter smart home standard kada postane dostupan ove jeseni.

Korisnici iPhonea kompatibilnih s iOS-om 16 sada imaju pristup brojnim novim mogućnostima koje su primarno vezane za personalizaciju. Funkcija Live Activities olakšava praćenje određenih stvari u realnom vremenu, kao što je status dostave ili pak sportski rezultati. Opcija editovanja i povlačenja poslanih poruka u aplikaciji iMessage će biti velika stvar za mnoge, kao i mogućnost kopiranja i "lijepljenja" objekata s jedne fotografije na drugu.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: