Pronađi članak:

23. 9. 2022.

Apple podiže cene aplikacija u App Store-uDeveloperi koji razvijaju mobilne aplikacije za iOS dobili su ovih dana obaveštenje o tome da će Apple promeniti cene za sve aplikacije u velikom delu sveta. Apple piše da će cene aplikacija i in-app kupovina unutar aplikacija biti povećane u Čileu, Egiptu, Poljskoj, Južnoj Koreji, Švedskoj i svim zemljama koje koriste evro.

Uz obaveštenje developerima objavljene su i nove tablice razreda, prema kojima se određuju cene u App Store-u. Nulti razred tako su besplatne aplikacije, a u prvome je veliki broj onih najjeftinijih, koje su do sada uvek koštale 0,99 dolara, ili 0,99 evra. Tako će najjeftinija mobilna aplikacija, plaćena u evrima, ubuduće na App Storeu koštati 1,19 evra. To je poskupljenje od 20,2%.Nakon toga, cene idu redom – 2,49 evra, 3,49 evra, 4,99 evra i tako dalje, kroz svih 87 unapred zadatih nivoa. Kod cena već od 3,99 evra, poskupljenje će biti "okruglo" jedan euro, odnosno 25%. Aplikacije koje su do sada koštale 10,99 ubuduće će koštati 12,99 evra, i tako dalje. Kad je reč o najjeftinijim aplikacijama, developerima će se nuditi mogućnost da određene usluge naplate 0,49 ili 0,99 evra, ali ti alternativni razredi namenjeni su samo za posebne svrhe, kao što je prodaja aplikacija u zemljama u razvoju.

Apple nije za sada korisnicima dao nikakvo objašnjenje za poskupljenje, ali možemo naslutiti da su mu kumovali "inflatorni pritisci", kurs evra u odnosu na dolar i slični razlozi koje mnoge kompanije poslednjih meseci navode kao razloge za povećanje cena svojih proizvoda i usluga.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: