Pronađi članak:

3. 10. 2022.

iPhone 14 Pro ima jednu od najboljih kamera na tržištu



Apple je početkom septembra na Far Out događaju predstavio novu iPhone seriju, ističući posebno Pro modele. Izuzev dodavanja Dynamic Islanda i novog SoC-a, iPhone 14 Pro može se pohvaliti poboljšanim hardverom kamere, koji mu je na testu DxOMarka doneo impresivne rezultate.

Naime, prema rezultatima DxOMark-a, iPhone 14 Pro je na testu kamere postigao 146 bodova i tako zaradio drugo mesto na globalnoj lestvici. Ispred njega se sa jednim bodom više smestio Honor Magic4 Ultimate, koji na zadnjoj strani ima "Eye of Muse" (oko muze) sa četiri kamere – dve od 50 MP i dve od 64 MP.



Iako se iPhone 14 Pro za dlaku nije uspeo "dočepati" titule telefona sa najboljom kamerom prema DxOMark-u, odneo je "krunu" za video performanse i performanse prednje kamere sa 145 osvojenih bodova.

Kako navode iz DxOMark-a, fotografije sa prednjom kamerom daju odličan dinamički raspon, ekspoziciju i bokeh efekt. Pune su detalja, a tonovi kože su precizni, osim ako je reč o zahtevnijim svetlosnim uslovima. Doduše, kažu da je šum primetan na fotografijama i video zapisima u većini uslova.

Kad je reč o video performansama, DxOMark navodi da iPhone 14 Pro ima poboljšanu "glatkoću, ponovljivost i fluidnost prelaza". Pohvalili su stabilizaciju te su rekli da je autofokus pouzdan i precizan. Istaknuli su i da Apple-ova implementacija Quad-Bayer senzora slike, daje puno kvalitetnije rezultate i performanse.

Više detaljnih informacija o testiranju kamere iPhonea 14 Pro, dostupno je na službenoj stranici DxOMark-a.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: