Pronađi članak:

13. 10. 2022.

iPhone će dobiti USB-C sledeće jeseniEvropski parlament potvrdio je prošle nedelje da će svi telefoni, tableti i fotoaparati koji se prodaju u EU, morati da imaju USB-C priključak od kraja 2024. godine. U teoriji, to znači da bi nadolazeća iPhone 15 serija i dalje mogla koristiti Lightning priključak, ali Apple-ov analitičar i Bloomber-gov reporter, Mark Gurman, tvrdi da to neće biti slučaj.

"Apple se pripremao za ovaj zakon iza kulisa. Smatram da će kompanija čak i spretno nadmašiti rok sa svojim najpopularnijim proizvodima. iPhone 15 dobiće USB-C priključak na jesen 2023. godine", napisao je Gurman u svom Power On biltenu.Gurman se dotaknuo i ostalih Apple-ovih uređaja koji koriste Lightning priključak, navodeći da bi iPad mogao dobiti USB-C već izlaskom novog modela krajem ove godine. Nadolazeće AirPods Pro i AirPods slušalice, kao i Magic Mouse, Magic Keyboard i Magic Trackpad, navodno će preći na USB-C sledeće godine.

Dakle, budući da će dodaci za Apple-ove računare dobiti USB-C priključak, Gurman isto to očekuje i za nadolazeće Mac modele. Podsetimo, svi laptop računari koji se prodaju u EU, moraće imati USB-C priključak za punjenje od proleća 2026. godine.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: