Pronađi članak:

15. 10. 2022.

Kazna za Apple od 19 miliona dolara zbog prodaje bez punjača



Apple nastavlja da gubi sudske sporove u Brazilu zbog prestaje isporuka iPhone telefona bez punjača. Državni sud u Sao Paulu kaznio je kompaniju iz Cupertina sa 100 miliona reala (19 miliona američkih dolara), presudivši u korist tužioca, Brazilskog udruženja potrošača.

Kao dodatak, sud je naredio Apple-u da svim kupcima iPhone 12 i 13 uređaja u proteklih nekoliko godina mora isporučiti punjače i uključiti punjače u isporuke svih novih telefona koje proda.



Prema očekivanjima, Apple je protiv ove odluke uložio žalbu.

Prošle godine je agencija za zaštitu potrošača Procon-SP kaznila Apple sa 2 miliona dolara zbog uklanjanja punjača iz iPhone-a 12, utvrdivši da je Apple prekršio brazilski Kodeks zaštite potrošača.

U septembru ove godine brazilsko ministarstvo pravosuđa izdalo je nalog da se zaustavi prodaja iPhone-ova koji ne dolaze sa punjačem, te je ujedno kaznilo Apple sa 2,38 miliona dolara.

Apple je i protiv ove odluke uložio žalbu, ali je postalo očito da u Brazilu više neće moći da prodaje svoje uređaje bez punjača.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: