Pronađi članak:

30. 1. 2023.

Apple iPhone SE - telefon koji niko nije kupovao ostaje bez naslednikaApple iPhone SE je predstavljao najpristupačniju ulaznicu u svet iOS uređaja. Najpristupačnija ulaznica u iPhone svet je već tri generacije iPhone SE, koji je opremljen najmodernijim čipsetom ove kompanije, uz nešto stariji ekran i kućište, što su bili neophodni kompromisi da bi se cena zadržala fino ispod najjeftinijeg modela iPhone 14 serije.

Nažalost, to ipak nije bilo dovoljno, jer se za telefon ipak odlučio znatno manji broj ljudi od planiranog. Glasine su zato kružile da bi izlazak novog iPhone SE modela mogao biti odložen, dok je sudeći po novim glasinama šansa sve veća da naslednik nikada neće ni doći, barem ne u skorije vreme, prenosi Forbes.U objavi pod nazivom “Qualcomm je najveći dobitnik nakon odustajanja kompanije Apple od 2024 iPhone SE 4 modela” koju je jedan od poznatijih insajdera, Ming Či Kuo napisao na Medium mreži, navedeno je da je odluka o ukidanju modela sigurnija nego ikad. Lanac snabdevanja dobio je instrukcije od Apple kompanije u kojima se navodi da su planovi u vezi sa proizvodnjom i isporukom 2024 iPhone SE 4 modela ipak potpuno obustavljeni, a ne odloženi.Qualcomm će najviše profitirati zbog odluke o odustajanju od SE modela

Princip pravljenja SE modela bio je oduvek jednostavan za kompaniju – ugraditi najnoviji čipset u staro kućište, čime Apple može ponuditi telefon sa najbržim performansama po znatno sniženoj ceni, ali bez izgleda i dodatnih funkcionalnosti skupljih modela. Plan Apple kompanije bio je da se 5G čip na kome rade pronađe u novom iPhone SE modelu, što bi im omogućilo da ga detaljno testiraju i odluče da li će se pronaći u iPhone 16 modelu. Međutim, zbog zabrinutosti da performanse novog čipa neće biti na nivou onih koje već koriste, kompanija Qualcomm kao njihov glavni dobavljač 5G čipova za sada ostaje jedina opcija, pa će tako iPhone 16 modeli sadržati nove 2H24 čipove.

U planu je bio potpuno novi format iPhone SE modela

Sudeći po ranijim glasinama, kompanija Apple je u planu imala da staro kućište zameni relativno novijim – onim od XR modela. Model SE bi tako dolazio sa znatno većim dimenzijama od svih prethodnih modela, što bi se kosilo sa onim na šta su kupci navikli – brze performanse u što manjem formatu. Novi model bi takođe izbacio i Touch ID tehnologiju otključavanja, čime bi pomenuta tehnologija u potpunosti bila eliminisana.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: