Pronađi članak:

19. 1. 2023.

Apple predstavio moćnije M2 Pro i M2 Max procesoreApple Mac računari su danas dobili oseveženu liniju M2 Pro i M2 Max procesora boljih performansi. Ovo saopštenje i objava su deo priprema izlaska nove linije MacBook Pro modela u verziji ekrana od 14 i 16 inča koji će koristit bolje i brže verzije M2 procesora. Osim boljih procesora, nova generacija MacBook Pro računara, dobiće još bogatiji spisak poboljšanja među kojima su najznačajniji: mini LED paneli, 8K HDMI, Wi-Fi 6E i sl.

Apple M2 Pro i M2 Max donose bolje performanse i produženi rad baterijeNovi procesori su boljih karakteristika, brži i štedljiviji od M1 prethodnika koji su se do sada koristili u pomenutim Apple računarima. Dosadašnja Apple M1 serija je izlazila iz TSMC pogona i traka koje su koristile 5nm tehnologiju proizvodnje tranzistora. Silicijum za nove procesore će koristiti unapređeni postupak koji će novim procesorima omogućiti bolje karakteristike.Nova verzija M2 Pro procesora će se pojaviti u verziji sa 10 ili 12 jezgara i biće 20% brži u odnosu na M1 Pro prethodnika. Istovremeno, poboljšani grafički procesor sa 19 izvršnih jeidnica će doneti čak 30% ubrzanja i na kraju Neural Engine za izvršavanje AI funkcija donosi 40% unapređenja.

MacBook Pro sa novim M2 Max procesorima su 6x brži od prethodnika sa Intel platformom

Brža verzija u vidu M2 Max procesora imaće CPU sa 12 jezgara (8 brzih i 4 štedljiva) koja će doneti 20% bolje performanse u odnosu na prethodnu verziju M1 Max procesora, dok će GPU raspolagati sa 38 izvršnih jedinica. Ovako “naoružan” MacBook Pro će biti i do 6x brži u odnosu na prethodne verzije istog uređaja koje su koristile Intel procesore.

Obe verzije MacBook Pro prenosnih računara su od sada dostupne u verziji sa 96 GB ultra brze memorije koja se podsetimo, nalazi na istom interpozeru kao i CPU i GPU jezgra. Do sada je maksimalna konfiguracija na M1 generaciji iznosila 64 GB. Novi modeli će imati i opciju SSD uređaja maksimalnog kapaciteta 8 TB.

Novi MacBook modeli dobijaju još bržu verziju Wi-Fi 6E bežične konekcije koja će omogućiti veči transfer podataka i manje kašnjenje u komunkaciji na frekvencijama iznad opsega od 6 GHz. Dosadašnji modeli su imali opciju bežičnog rada na opsegu od 2.4 GHz i 5GHz.Poboljšan je i HDMI port koji je dobio podršku za prikaz sadržaja na 8K rezoluciji i 60Hz osvežavanju tj 4K na 240Hz.Apple tvrdi da je nova generacija 16” MacBook Pro modela sposobna da ponudi radnu autonomiju od čak 22 sata neprekidnog rada, što je najviše do sada kada su u pitanju prenosni Mac računari. Manji 14” MacBook Pro je sposoban za 18 sati neprekidnog rada. To je jedan sat rada duže nego na najboljim, starijim modelima.

Kupci mogu da poruče nove 14” i 16” MacBook Pro modele već sutra, preko zvanične Apple internet prodavnice sa isporukom koja kreće od 24. januara. Cena startuje od 1999 US$ za 14” MacBook Pro model i 2499 US$ za veći i brži MacBook Pro sa 16” ekranom.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: