Pronađi članak:

23. 2. 2023.

Prvi detalji o iPhone-u 15



Nedugo nakon vesti o novom, donekle izmenjenom dizajnu kućišta nadolazeće iPhone 15 serije, stižu nam i prvi procureli službeni renderi iPhone 15 Pro modela, ali i navodna fotografija njegovog USB-C ulaza, kojeg je Apple morao ugraditi zbog stroge EU regulative o kojoj smo više puta pisali.

Ukoliko je verovati ovim slikama, iPhone 15 Pro će doći u nanovo dizajniranom kućištu, sa vidljivo zaobljenim ivicama, koji očito slede dizajnerske smernice Apple sata. Možda još zanimljiviji detalj koji prati ove glasine svakako je titanijumsko kućište. Naime, ovaj metal je osetno čvršći od čelika, a istovremeno lakši. Isto vredi i za leguru aluminija koju Apple trenutno koristi.

Ukoliko ste pratili dinamiku glasina o Apple-ovim uređajima u zadnjih desetak godina, mogli ste videti da se velika većina njih na kraju pokazala kao tačna, barem u domenu dizajna, što znači da postoji velika verovatnost da će sledeći iPhone upravo ovako izgledati.

S druge strane, informacija o titanijumskom kućištu je možda pomalo pretenciozna, ali kad j Apple u pitanju, nikad se ne zna. Možda titanijum bude ekskluzivan samo za najskuplji model iPhone 15 Pro Max (ili Ultra), a skladno tome možemo očekivati i višu cenu.

Još otprilike šest meseci je ostalo do lansiranja iPhone-a 15, a glasine o njemu ne prestaju da stižu. Najnovije dolaze od leakera ShrimpApplePro, čije informacije sugerišu da će iPhone 15 Pro modeli doći sa tanjom ivicom kućišta oko ekrana. Izvor navodi da ovo važi samo za Pro modele, dok će "obični" zadržati staru ivicu kućišta.

S druge strane, poslednji bi u novoj generaciji trebali dobiti Dynamic Island, koji će zameniti još uvek aktuelni notch.

Što se dimenzija ekrana tiče, one bi trebale da ostanu iste, tj. 6,1 i 6,7 inča. Koliko je u svemu ovome istine, videćemo krajem leta. Jasno je da još uvek rano nagađati, ali do sada se pokazalo da su se ovakve glasine često pokazivale kao tačne.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: